Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Імпічмент до порядку денного не вносили, всім почулося

Понеділок, 11 лютого 2002, 14:25
У порядок денний Верховної Ради України не внесене питання про процедуру імпічменту президенту країни, повідомив заступник голови парламенту Степан Гавриш на прес-конференції в понеділок.

За його словами, питання про створення або поновлення роботи яких-небудь тимчасових слідчих комісій також не внесені в порядок денний роботи 9-ї сесії в минулий четвер, 7 лютого. Виняток складає тільки постанова про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин порушення конституційних прав людини на таємницю телефонних розмов в зв'язку з прослуховуванням розмов київського мера Олександра Омельченка і лідера виборчого блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

За словами Гавриша, в парламенті була створена спеціальна група з вивчення стенограми засідання 7 лютого, яка з'ясувала, що жодних підстав для внесення цих питань в порядок денний не було.

Крім того, віце-спікер зазначив, що він також вивчав стенограму і може стверджувати, що питання про імпічмент президента не було проголосоване.

Він повідомив, що в порядок денний 9-ої сесії Верховної Ради внесено 303 законопроекти, з них 151 підготовлено до розгляду і 152 ще повинні бути підготовлені.

Оскільки за два тижні сесійних засідань парламент не встигне розглянути всі питання, зараз працює спеціальна робоча група, яка готує "перехідний портфель" непроголосованих законопроектів, які будуть передані наступній Верховній Раді.

За словами Гавриша, основними питаннями, які перейдуть на розгляд Верховної Ради 4-го скликання, залишаються питання пенсійної реформи, податкової політики, зокрема, прийняття Податкового кодексу, а також проблеми, пов'язані з вступом України до Європейського Союзу.

Скандал навколо записів, зроблених колишнім майором Миколою Мельниченком, вигідний політичним силам, які не мають шансів пройти в парламент, вважає Гавриш.

Говорячи про американську експертизу плівок Мельниченка, Гавриш зазначив, що до сьогоднішнього дня немає "чіткої юридичної конфігурації" і висновку з проведеної експертизі. Він також пообіцяв, що у випадку, коли буде оголошений офіційний висновок за результатами експертизи, зможе його прокоментувати як юрист.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування