ПОДОБАЄТЬСЯ-НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ - ОМЕЛЬЧЕНКО ПІДЕ У ВІДПУСТКУ - КУЧМА

Понеділок, 11 лютого 2002, 15:58
Президент України Леонід Кучма заявляє, що київський міський голова Олександр Омельченко повинен виконати рішення глави держави і піти у відпустку.

"Омельченко - не президент, подобається йому чи ні, він повинен виконати це рішення", сказав Кучма в понеділок у Ханти-Мансійську в інтерв'ю журналістам, відповідаючи на питання.

Президент підтвердив, що київський мер подав йому заяву про відпустку, і він з ранку підписав відповідний указ. "Виконуючим обов'язки призначена інша людина", - сказав Кучма. Якщо Омельченко не подобається рішення президента, "нехай читає закони і Конституцію", сказав глава держави, зазначивши, що за законодавством київського міського голову призначає президент.

Кучма також зазначив, що такої влади, яку "зосередив в своїх руках Омельченко", немає в жодному регіоні України. "Це питання вимагає додаткових рішень", - сказав він.

Як повідомлялося, міський голова і голова міськради Києва Омельченко заявив у понеділок, що він не йде у відпустку на час виборчої кампанії, і повідомив, що ухвалив таке рішення у понеділок після розмови з Кучмою.

В інтерв'ю журналістам у стінах мерії Омельченко повідомив, що вранці проводжав президента в аеропорту, коли Кучма від'їжджав з візитом до Тюменської області Росії, де поцікавився у глави держави, чи збираються йти у відпустку прем'єр-міністр Анатолій Кінах, глава президентської адміністрації Володимир Литвин і генеральний прокурор Михайло Потебенько, що також балотуються у парламент.

Омельченко повідомив, що, отримавши негативну відповідь, ухвалив рішення залишатися на посаді мера.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування