ОМЕЛЬЧЕНКО НАКАЗАВ МІЛІЦІЇ ПІДКОРЯТИСЯ ТІЛЬКИ ЙОМУ

Понеділок, 11 лютого 2002, 17:49
Київський міський голова Олександр Омельченко закликає членів блоку "Єдність" сприяти збереженню спокою в українській столиці.

У понеділок на конференції київського міського блоку "Єдність" він підкреслив необхідність підтримувати спокій у Києві і не допустити, щоб "під цей галас інші сили не влаштували безладдя у місті". "Ми повинні показати зрілість киян", - підкреслив мер.

Він також повідомив, що здзвонився з керівництвом правоохоронних органів Києва і попередив, щоб вони не виконували нічиїх, окрім нього, вказівок. "Правоохоронні органи дали таку згоду і пообіцяли, що будуть діяти так, оскільки я на робочому місці", - заявив Омельченко.

Учасники конференції засудили спроби "деструктивних сил придушити місцеве самоврядування у Києві", а також висловили підтримку і довіру нинішньому Київському міському голові.

Як повідомлялося, міський голова і голова міськради Києва Омельченко в інтерв'ю журналістам підтвердив, що не йде у відпустку на час виборчої кампанії і що вранці направив відповідну заяву до адміністрації президента.

Прем'єр-міністр Анатолій Кінах вручив міському голові Омельченку указ президента про звільнення його з посади на період передвиборчої кампанії. Цим же указом президент призначив виконуючим обов'язки столичного міського голови заступника Омельченка Ігоря Шовкуна.

Президент Леонід Кучма в інтерв'ю журналістам у Ханти-Мансійську заявив, що Омельченко повинен виконати рішення глави держави і піти у відпустку. Президент підтвердив, що київський мер подав йому заяву про відпустку, і він зранку підписав відповідний указ.

Омельченко був обраний киянами міським головою у 1999 році, потім сесія Київради обрала його головою ради. Згідно із законодавством, головою Київміськадміністрації Омельченка призначив президент країни Кучма.

Від УП. 12 лютого, у вівторок, перед будівлею мерії повинен відбудуться мітинг на підтримку Омельченка. Про це заявили журналістам члени партії "Єдність", депутати Київради.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News