Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єдність" підтримала Омельченка в рішенні ігнорувати Кучму

Понеділок, 11 лютого 2002, 20:01
Парламентська фракція "Єдність" просить Київську міську раду терміново відкликати київський міського голову Олександра Омельченко з відпустки.

Таке звернення було поширене на позачерговій сесії Київради в понеділок.

У документі також звертається увага прем'єр-міністра Анатолія Кінаха на "неконституційність процедури узгодження і внесення подання на призначення виконуючого обов'язки голови Київської міськадміністрації".

"У зв'язку з виходом Омельченка з відпустки звертаємося до Президента України з проханням відмінити цей указ ", - говориться в зверненні. "Залишаємо за собою право звернутися до киян із закликом про акції підтримки всенародно обраного Олександра Омельченка", - заявляють члени фракції "Єдність".

У документі також зазначається, що "ініціатори указу, прагнучи помститися київському міському голові за його активну державницьку позицію, не врахували, що їх дії можуть поставити під загрозу авторитет не тільки прем'єр-міністра, а і Президента України", - підкреслюють члени фракції.

Депутати також заявляють, що в указі про тимчасове звільнення Омельченко від виконання обов'язків розділу Київської міськадміністрації немає жодних посилань на Конституцію і закони України.

Призначення Ігоря Шовкуна в.о. голови міськадміністрації "виглядає абсурдним, оскільки він зареєстрований під № 20 у списку політичного блоку "Демократична партія України - Демократичний союз". Крім того, узгодження кандидатури Шовкуна відбувалося "за скороченою процедурою, що, очевидно, пояснюється його реєстрацією кандидатом в народні депутати за списком політичної сили, амбіційні плани якої добре відомі".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування