Омельченко не піде, поки не подивиться Кучмі в очі. А Шовкун вже зацікавився грошима

Понеділок, 11 лютого 2002, 20:19
Київський міський голова Олександр Омельченко заявляє, що збирається виконувати свої обов'язки доти, поки не зустрінеться з президентом України Леонідом Кучмою. Про це він заявив у понеділок увечері на позачерговій сесії Київради.

Він також повідомив, що порадив Ігорю Шовкуну, призначеному указом президента в.о. глави Київської міськадміністрації, виконувати свої колишні обов'язки - заступника голови Київміськадміністрації з питань економіки.

Зі слів Омельченка, Шовкун "погодився" з цим, "а потім дав доручення заступникам Київського міського голови про фінансування міста на наступний день".

Омельченко підкреслив, що розпорядником фінансів, згідно із законодавством, є Київський міський голова, а не голова Київміськадміністрації.

Тим часом, за Омельченка заступився голова парламентського комітету з питань правової політики Олександр Задорожний (фракція "Єдність"). Він вважає, що у президента не було юридичних підстав для підписання указу про тимчасове звільнення від обов'язків голови Київської міськадміністрації Олександра Омельченка.

У понеділок в інтерв'ю журналістам Задорожний нагадав, що згідно з пунктом 106 Конституції президент має право призначати і звільняти з посади голів держадміністрацій, однак не відправляти у відпустку. "Таким чином, указу про тимчасове звільнення від обов'язків голови міськадміністрації просто не може бути", - підкреслив він.

Задорожний нагадав, що Омельченко підписав розпорядження, що на час його відпустки, взятої в зв'язку з участю в парламентських виборах, виконуючим його обов'язки в Київській міськраді призначений секретар Київради Володимир Яловий, в міськадміністрації – заступник голови Київської міськадміністрації Михайло Голиця.

Крім того, зазначив Задорожний, якщо не враховувати вимоги закону про столицю, згідно з процедурою призначення в.о. голови держадміністрації, відповідне подання повинно бути зроблене Кабінетом міністрів, а рішення про призначення приймається на засіданні уряду, на якому має право бути присутній мер Омельченко з правом дорадчого голосу. "Ні засідання Кабінету міністрів, ні відповідного рішення не було", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування