КИЇВСЬКА МІСЬКРАДА – ЗА ОМЕЛЬЧЕНКА ТА ІМПІЧМЕНТ ШОВКУНУ

Понеділок, 11 лютого 2002, 21:08
Київська міська рада зобов'язала київський міського голову Олександра Омельченка на період підготовки і проведення виборів виконувати свої обов'язки, а також керувати виконавчим органом Київради - Київською міськадміністрацією.

Київська міська рада також засудила спроби послабити місцеве самоврядування і дестабілізувати політичну ситуацію як у Києві, так і у всій країні.

"Ми, депутати Київради з великим обуренням сприйняли спроби деяких політичних сил вирішити питання звільнення київського міського голови Олександра Омельченка від виконання обов'язків главу Київського міського державної адміністрації і призначення на цю посаду іншої особи", - говориться в заяві депутатів Київради, прийнятій на позачерговій сесії в понеділок увечері.

"Заявляємо протест діям, які вводять в обман громадян України, які не знайомі з особливостями правових процедур зі звільненням з посади глави Київської міської держадміністрації", - зазначається в документі.

Силам, які зацікавлені в роздмухуванні чергового політичного скандалу в Україні, добре відомо, що закон про столицю встановлює особливий порядок здійснення виконавчої влади у Києві, згідно з яким обов'язки глави міськадміністрації виконує обраний мешканцями Києва київський міський голова, підкреслюють депутати.

"Завдяки положенням цього закону, - зазначають депутати міськради, - вдається уникати у Києві протистояння між представниками центральної виконавчої державної влади і органами місцевого самоврядування – Київською міською радою". За твердженням депутатів, це дозволило провести в столиці узгоджену і достатню ефективну соціально-економічну політику.

Депутати міськради закликали "всі здорові патріотичні, державницькі політичні сили дати належну оцінку спробам послабити місцеве самоврядування, дестабілізувати політичну ситуацію, як у Києві, так і в державі".

Крім того, сесія Київради висловила недовіру заступнику глави міськадміністрації, начальнику головного управління економіки Ігорю Шовкуну, який претендує на виконання обов'язків глави адміністрації в порушення законодавства. Омельченко не погодився з останнім пунктом, однак депутати Київради залишили його без зміни.

Міський голова аргументував свою позицію тим, що Шовкун не досвідчений в політиці і що на його місці кожний міг зробити таку помилку. При цьому він охарактеризував Ігоря Шовкуна як ініціативного і добросовісного працівника.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування