Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці розгромили фаворитів

Вівторок, 12 лютого 2002, 03:00
Україна - Швейцарія - 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Принаймні так називали команду Швейцарії перед початком олімпійського кваліфікаційного турніру, яку збірна України розгромила в другому матчі з рахунком 5:2. Суттєвий вклад в перемогу українців зробили НХЛ-івці Федотенко та Варламов, які прибули на цю гру зі своїх клубів.

На відміну від матчу з білорусами, підопічні Анатолія Богданова в грі з швейцарцями повністю переважали своїх іменитих суперників, на рахунку яких є навіть три перемоги над збірною Росію. В цій грі в українців виходило все, і гострі контратаки, і відмінна гра в захисті, і не підвів голкіпер Ігор Карпенко, який замінив героя матчу з білорусами Констянтина Симчука.

Відкрили рахунок українці вже на третій хвилині першого періоду, до того ж граючи в меньшості - відзначився Віталій Олецький. Друга шайба була створена НХЛ-лівським дуетом. Гравець "Торонто" Понікаровський віддав чудову передачу на форварда "Філадельфії" і Руслан Федотенко, перебуваючи на п'ятачку потужним ударом подвоїв рахунок – 2:0. Правда через декілька хвилин, через непорозуміння захисників збірної України швейцарці відквитали один м'яч.

 
 
Та недовго музика грала для хокеїстів збірної Швейцарії. Вже на початку другого періоду ще один український легіонер з-за океану Сергій Варламов ударом, який називається "щелчек", робить рахунок 3:1 на користь збірної України. Але і цього разу швейцарцям вдалося відігратися, чи не після єдиної помилки Карпенка. А саме після удару Рюкеманна воротар збірної України не втримав шайбу, і вона на декілька сантиметрів перетнула лінію воріт. Попри все шайбу арбітри матчу зарахували лише після того як порадились по телефону з відеоінженерами гри. Та це було все, на що були здатні хокеїсти збірної Швейцарії в цьому матчі. В подальшому, витягував шайби з своїх воріт лише кіпер швейцарців.

Спочатку після передачі Литвиненка, Шахрайчук робить рахунок 4:2. А в середині третього періоду після потужного прострілу від борту Бобровнікова Олецькому залишалося лише підставити ключку. І в результаті перша перемога збірної України на хокейному турнірі в Солт-Лейк-Сіті з рахунком 5:2.

Попри все, окрім суто ігрових епізодів в грі домінували також і чоловічі пристрасті, і лише арбітри гри не давали хокеїстам обох команд розпочати масову бійку, але одного разу не догледіли українця Климентьєва, який вправно за декілька секунд, провів декілька боксерських ударів, потренувавшись на швейцарці.

Стосовно подальшої долі збірної України, то вона нині залежить не лише від українців, а й від матчу Франція-Білорусь. Позитивним результатом для нашої команди буде перемога французів. І тоді в останньому матчі групового турніру команді Анатолія Богданова потрібно буде "лише" перемагати збірну Франції і виходити до фінальної вісімки. Але це все бажання, що ж буде насправді дізнаємося незабаром.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...