Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПЛІВКИ МЕЛЬНИЧЕНКА НІЧОГО НЕ ОЗНАЧАЮТЬ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО ПРАВОСУДДЯ - ЛИТВИН

Вівторок, 12 лютого 2002, 11:49
Глава адміністрації президента України Володимир Литвин упевнений, що висновок американської експертизи частини плівок так званого "касетного скандалу" для українського правосуддя "нічого не означає".

"Це для України означає, що це - черговий папірець, який для української системи правосуддя нічого не означає", - заявив Литвин, виступаючи ввечері у понеділок на українському телеканалі ICTV у програмі "Факти докладно" .

Литвин зазначив, що "вже було проведено стільки експертиз, і якби вони були підтверджені, - давно про це йшла б мова". На думку глави адміністрації Кучми, "це просто певні політичні сили вибрали лінію поведінки на період передвиборчої кампанії".

"Я вас запевняю, що після 31 березня про плівки забудуть до 2004 року, коли почнеться президентська кампанія", - сказав він.

Відповідаючи на питання ведучого, чи не проглядається тим самим американська участь у передвиборчій кампанії, Литвин сказав: "Я далекий від думки, що це американський вплив і американська участь. Як відомо, передвиборча кампанія стартувала 9 числа, а інформація ця була оприлюднена 7-го. Це робота наших політиків, я б сказав, у багатьох випадках тих політиків, яких можна вважати аутсайдерами у цій передвиборчій гонці". Він уточнив, що має на увазі "ті політичні партії, а не конкретні персоналії, які стоять за розкруткою цього касетного скандалу".

Як повідомлялося, у понеділок на прес-конференції голова парламентської слідчої комісії з розслідування обставин загибелі журналіста Георгія Гонгадзе Олександр Жир заявив, що привіз в Україну оригінали даних експертизи, проведеної у США американським експертом Брюсом Кенігом, які підтверджують автентичність записів екс-майора держохорони Миколи Мельниченка.

Він продемонстрував документ, заявивши, що привіз його для розгляду на засіданні комісії. Другий примірник залишився у США, сказав Жир. "Висновок: монтаж у наданих епізодах, а також маніпуляції з цими записами не проводилися", - нагадав Жир раніше озвучений ним висновок.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування