Офіційно українські вибори проходять без порушень

Вівторок, 12 лютого 2002, 12:34
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Рябець заявляє, що до ЦВК поки не надходили звертання про порушення законодавства у частині проведення передвиборчої агітації.

Про це він сказав, відповідаючи на питання депутатів у парламенті України у вівторок, де голова ЦВК виступив з інформацією про хід підготовки до виборів.

Лідер СПУ Олександр Мороз заявив у залі про порушення законодавства про вибори у частині ведення передвиборчої агітації, зокрема виборчим блоком "За єдУ!"
Якщо, зі слів Рябця, у Мороза є претензії, то він може оскаржити рішення ЦВК про реєстрацію виборчого блоку "ЗаєдУ!" у встановленому законодавством порядку.

Відповідаючи на питання народного депутата Михайла Косіва, з партії "Реформи-Конгрес", Рябець зазначив, що питаннями використання ЗМІ у ході передвиборчої агітації займається член ЦВК Олександр Нельга. Рябець не виключив, що найближчим часом предметом розгляду Центрвиборчкому може стати питання про законність використання ЗМІ у проведенні передвиборчої агітації.

Він також не виключив прийняття ЦВК відповідного рішення, яке буде виходити з вимог виборчого законодавства. З його слів, Центрвиборчкому відомі всі розцінки теле- і радіоканалів, що надають час мовлення для кандидатів у народні депутати, і у випадку якщо будуть виявлені порушення цих розцінок, то ЦВК буде належним чином реагувати.

Рябець проінформував про хід виборчої кампанії, зокрема, про процес формування окружних виборчих комісій, про виконання мораторію на проведення агітації, реєстрації кандидатів у народні депутати, а також про фінансування Центральної виборчої комісії.

У той же час Рябець підкреслив, що існує можливість скорочення суб'єктів виборчого процесу. На сьогоднішній день на розгляді Верховного суду знаходиться чотири постанови ЦВК про реєстрацію суб'єктів виборчого процесу. Він також нагадав про те, що рішенням Верховного суду була відмінена постанова Центральної виборчої комісії про реєстрацію списку партії "Жінки України".

На сьогоднішній день у багатомнадатному загальнодержавному окрузі зареєстровані партійні списки 34 партій і виборчих блоків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...