Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма обмовився - в України НЕМАЄ шансів стати членом ЄС до 2011 року

Вівторок, 12 лютого 2002, 12:36
Президент України Леонід Кучма заявляє, що за десять років Україна повинна наблизитися за всіма показниками до стандартів Європейського Союзу.

Разом з тим, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції у вівторок у Сургуті, Кучма підкреслив, що про вступ у ЄС у 2011 році мова не йде.

Коментуючи свою заяву про те, що головним завданням України, є вступ в до 2011 року у Європейський Союз, Кучма відзначив: "Мене не зовсім правильно зрозуміли, у нас немає ніяких шансів до 2011 року стати членом ЄС". "Завдання - за десять років наблизиться за всіма стандартами" до вступу у цю організацію, - сказав він.

Президент зазначив, що активна співпраця ЄС з Україною залежить, передусім, від самої України. За його словами, це стосується і Російської Федерації, яка "йде у цьому напрямі".

Кучма підкреслив, що Україна ставить перед собою завдання досягти європейського рівня життя. "Коли соціальні проблеми будуть вирішені на рівні європейських країн, ми зможемо заявляти, що ми будемо членами Європейського Союзу", - сказав президент України.

Як повідомлялося, минулої п'ятниці на нараді з керівництвом Кабінету міністрів, міністерств і відомств, адміністрації президента, керівниками великих підприємств Кучма підкреслив, що на шляху інтеграції України до ЄС стоїть мета - до 2003 року отримати статус члена Всесвітньої торгової організації, а до 2004 року - стати асоційованим членом ЄС.

Президент також поставив задачу перед присутніми вжити заходів з гармонізації законодавства з Евросоюзом з метою створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Крім того, Кучма поставив завдання створити до 2007 року митний союз між Україною і ЄС, а також вступ згодом України у "Валютний союз Європейського Союзу".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування