Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перед виборами Литвин зайнявся ще й будівництвом газопроводу в обхід України

Вівторок, 12 лютого 2002, 13:07
Глава адміністрації президента України Володимир Литвин заявляє, що відправиться у середу до Москви, де буде обговорюватися, зокрема, питання будівництва газопроводу в обхід України.

У вівторок у Луганську, де Литвин знаходиться з робочою поїздкою, він підкреслив, що рішення про будівництво газопроводу по території Польщі в обхід України "носить політичний характер".

Як повідомлялося, восени 2000 року був сформований консорціум у складі "Газпрому", італійської SNAM (підрозділ Eni), французької Gaz de France і німецьких Ruhrgas і Wintershall для опрацювання проекту будівництва газопроводу-перемички з Польщі у Словаччину в обхід України.

Створення системного газопроводу-перемички необхідно західним покупцям російського газу для того, щоб уникнути несанкціонованого відбору газу українською стороною і тим самим підвищити надійність постачання цієї сировини.

Тим часом у ході телефонної конференції з інвесторами член ради директорів "Газпрому" Борис Федора висловив думку, що прийняте на минулому тижні на засіданні ради директорів рішення про збільшення потужності газопроводу "Ямал-Європа" спричинить відмову від проекту будівництва газопроводу-перемички з Польщі в Словаччину в обхід України.

Підготовка техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) проекту будівництва газопроводу в обхід України по території Польщі продовжується, повідомила прес-служба "Газпрому".

Конкретні рішення по цьому проекту будуть прийняті лише після розгляду даного документа.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування