Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конституційний суд радить газеті Суркіса вибачитися перед Омельченком

Вівторок, 12 лютого 2002, 13:21
Прес-служба Конституційного суду роз'яснює, що КС ніколи не вказував на незаконність поєднання Олександром Омельченком посад голови Київської міської держадміністрації і Київського міського голови.

Як повідомив прес-секретар КС Володимир Шляпошников, таке роз'яснення прес-служба направила на адресу в.о. головного редактора газети "Київські відомості" Миколи Закревського у зв'язку з публікацією статті "Владолюб зачепився за крісло" в номері за 12 лютого. Зокрема, у статті говориться, що КС "вказав на незаконність поєднання паном Омельченком посад глави адміністрації, що призначається і міського голови, який обирається".

Шляпошников підкреслив, що до Конституційного суду не надходило ніякого подання чи звертання з цього питання, тому і жодного рішення КС "просто бути не могло".

Він також повідомив, що прес-служба КС запропонувала газеті "Київські відомості" "виправити грубу помилку і опублікувати відповідне роз'яснення на своїх сторінках".

Омельченко обраний киянами міським головою, тобто головою місцевого самоврядування, у 1999 році, потім сесія Київради обрала його головою ради. Згідно із законодавством, головою Київміськадміністрації, який є представником виконавчої гілки влади, Омельченка призначив президент країни Кучма.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування