Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екстрадицію Мельниченка у МЗС вважають реальною

Вівторок, 12 лютого 2002, 17:43
МЗС України чекає реакції офіційного Вашингтона на свою ноту з офіційним зверненням стосовно екстрадиції колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка.

Як нагадав у вівторок агентству Інтерфакс-Україна офіційний представник МЗС Ігор Долгов, нота із зверненням була вручена заступнику державного секретаря США з глобальних питань Поле Добрянскі під час її візиту до Київа 5-7 лютого.

Зі слів Долгова, екстрадиція може бути здійснена згідно з договором між Україною і США про взаємодопомогу у розслідуваннях карних справ. Документ був підписаний у липні 1998 року і набрав чинності 28 лютого 2001 року.

У той же час Долгов заявив, що Україна не допустить, щоб "сумно відома" справа колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка ускладнила україно-американські стосунки.

Він зазначив, що ця справа придбаває політичне забарвлення, підігрівається певними політичними силами напередодні парламентських виборів в Україні і навіть переходить у площину зовнішньої політики.

"Своїми діями МЗС повинен берегти і розвивати все позитивне, що було досягнуто за 10 років плідної двосторонньої співпраці України і США. Хотілося б, щоб це добре усвідомили всі політичні сили", - сказав він.

Представник МЗС також зазначив, що "юридичний бік справи Мельниченка є, передусім, компетенцією правоохоронних органів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування