Азаров перевірить прибутки "клонованих" кандидатів?

Середа, 13 лютого 2002, 11:36
30 народних депутатів направили депутатське звернення голові Центральної виборчої комісії Михайлу Рябцю в зв'язку з використанням в мажоритарних округах "брудних" технологій під час проведення виборчої кампанії.

Хід виборчої кампанії, зазначають парламентарії, свідчить, що в Україні почалося широке використання "Брудних політичних технологій", що є прямим посяганням на конституційні права і свободи громадян.

"Одним з прийомів цих "брудних технологій" є "клонування" кандидатів, а саме - штучне створення "двійників" або навіть "трійників" в одномандатних виборчих округах. Елемент випадковості появи "двійників" повністю виключається, оскільки масовість цього явища суперечить закономірностям математичної статистики", - говориться в звертанні.

Парламентарії вбачають в таких діях намір "дезорієнтувати" виборців і перешкодити реалізації їх конституційних прав.

Депутати звертають увагу на те, що часто "двійниками" виступають малозабезпечені громадяни, і при цьому їх офіційні витрати, в тому числі, на реєстрацію кандидатами, значно перевищують задекларовані прибутки. На думку авторів звернення, це свідчить про можливість тіньових джерел фінансування "двійників".

Депутати просять голову Центрвиборчкому звернутися до Служби безпеки з тим, щоб знайти "ініціаторів появи "двійників", а також до Державної податкової адміністрації для "перевірки відповідності прибутків, визначених в розділі 2 Декларації про майно і прибутки", реальним прибуткам громадян, що мають однакові прізвища і зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.

Звертнення підписали представники фракцій "Солідарність", Компартії, "Лівий центр", "Реформи-Конгрес", "Батьківщини", "Єдність", "Регіони України", "Трудова Україна", Партії зелених, "Яблука", позафракційні депутати.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування