Кучма вирішив зняти Омельченка через особистий конфлікт

Середа, 13 лютого 2002, 13:44
Народний депутат Артур Білоус вважає, що президент Кучма не змінить свого рішення про звільнення Олександра Омельченка від виконання обов'язків голови Київської міськадміністрації на час передвиборчої кампанії.

На прес-конференції у середу Білоус висловив думку, що "в основі цього конфлікту лежить особистісний конфлікт між президентом Кучмою і Омельченком".

Разом з тим, депутат вважає, що Омельченко переможе на виборах Київського міського голови, однак "ця перемога буде на настільки переконливою, як на виборах у 1999 році".

Разом з тим, після виборів повноваження Київського міського голови і голови Київської міськадміністрації будуть розділені, "це будуть дві різні особи". Однак депутат допускає, що Київрада може створити свій власний виконавчий орган - виконавчий комітет, який також може очолити Омельченко.

Надалі, вважає він, Омельченко і Кучма знайдуть взаєморозуміння, однак найближчим часом "протистояння буде продовжуватися". При цьому Білоус зазначив, що цікавим буде питання "на кого будуть орієнтуватися голови районів", і чи підтримають вони Омельченка в цьому протистоянні.

Відповідаючи на питання про можливість подолання блоком "Єдність" 4%-ого бар'єра на парламентських виборах, депутат заявив, що він має "великий сумнів" з цього приводу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування