Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фельдману кандидатом у нардепи не бути

Середа, 13 лютого 2002, 16:41
Апеляційний суд Запорізької області відмовив у розгляді скарги довірених осіб екс-віце-президента КАБ "Слов'янський" Бориса Фельдмана щодо рішення виборчої комісії виборчого округу №78 міста Запоріжжя про відмову у реєстрації Фельдмана кандидатом у народні депутати.

Як повідомив голова окружної виборчої комісії Володимир Шустов, суд визнав рішення комісії правомірним. До того ж, суд визнав, що довірені особи Фельдмана - Жорж Очерет і Олена Куршакова - не мали права подавати скаргу, бо вони не є довіреними особами.

За словами Шустова, 28 січня ц.р. очолювана ним виборча комісія відмовила Фельдману у реєстрації кандидатом у народні депутати через те, що його заява та автобіографія були складені невірно. "Наступного дня, – зазначив голова комісії, – Очерет вніс правки до вказаних документів і знову подав їх до окружної комісії разом із декларацією про доходи Фельдмана.

Але після перевірки податковими органами податкових декларацій всіх 14 осіб, які подали документи на реєстрацію кандидатами у народні депутати по 78-му виборчому округу, з'ясувалося, що податкова декларація Фельдмана була складена з порушенням процесу декларування, тому 30 січня ми прийняли остаточне рішення про відмову йому у реєстрації".

Водночас, у прес-релізі адвокатської компанії "Агеєв, Бережний і партнери", зазначається, що Апеляційний суд Запорізької області "абсолютно безпідставно" залишив скаргу представників Фельдмана - довірених осіб Очерета і Куршакової - на дії окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів виборчого округу № 78 (м.Запоріжжя) без розгляду.

У прес-релізі зазначається, що суд вважає, що ст.29 Закону "Про вибори народних депутатів України" обмежує коло осіб, які можуть оскаржити дії виборчої комісії. Суд встановив, і вказав про це у визначенні, що довірені особи, які подали скаргу Фельдмана - Очерет і Куршакова - не мають права на оскарження дій виборчої комісії, тому що вони "не є виборцями". При цьому, суд не вказав, чому він дійшов висновку, що вказані громадяни України не є виборцями.

Крім того, відзначає адвокатська компанія "Агеєв, Бережний і партнери", відповідно до положень гл.30-В Цивільно-процесуального кодексу України, право на оскарження рішень виборчої комісії мають довірені особи кандидата в народні депутати, а Очерет і Куршакова саме такими довіреними особами і є.

"Суд у визначенні не вказав, чому суд вирішив проігнорувати цю обставину. Суд також не послався на жодну норму закону, що дозволяла йому в цьому разі залишити скаргу без розгляду".

У прес-релізі повідомляється, що в судовому засіданні з боку заявників брали участь Очерет і Куршакова, а також адвокат Агеєв. Окружну виборчу комісію представляв її голова Шустов. У судовому засіданні також брали участь представники податкової адміністрації.

"Суд вважає їх учасниками процесу, хоча так і не визначився, в якому статусі податкова брала участь у процесі, не будучи стороною у справі". Справа розглядалася колегією суддів у складі: голова Апеляційного суду Запорізької області Кравцов, Бєлка, Приймак.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: