Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура Італії вирішує, що робити з прізвищем "Марчук" у справі Стрешинського

Середа, 13 лютого 2002, 18:22
У середу в італійському місті Турін (Італія) проходило попереднє судове засідання в закритому режимі за обвинуваченням у нелегальній торгівлі українською зброєю Дмитра Стрешинського.

Раніше прокуратура України планувала направити до Турина групу фахівців для "виконання слідчих дій", але досі рішення щодо цього не затверджене, воно уточнюється.

В 1994 році Служба безпеки України спільно зі спецслужбами країн НАТО провела спецоперацію із затримання судна, яке незаконно перевозило більше ніж 3000 тонн зброї до країн колишньої Югославії.

Прокуратура Італії порушила кримінальну справу проти Дмитра Стрешинського – керівника фірми, яка здійснювала перевезення.

Пізніше в українській пресі з'явились повідомлення про можливу причетність до незаконної торгівлі зброєю секретаря Ради національної безпеки та оборони Євгена Марчука. Служба безпеки України заявляє про відсутність даних, які б це підтверджували, нагадує Українська служба Бі-Бі-Сі.

У той же час, як повідомила агентству Інтерфакс-Україна перший секретар посольства України в Італії Марина Міхайленко, українські громадяни у справі не фігурують і мова не йде про можливу причетність українських посадових осіб до незаконної торгівлі зброєю. Представниця посольства не змогла прокоментувати хід засідання в зв'язку із закритим форматом його проведення.

Читайте також:

Міноборони чомусь вирішило ще раз спростувати продаж танків "Талібану"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування