Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин обіцяє "жорсткі поліцейські заходи"

Середа, 13 лютого 2002, 22:00
Після виборів в Україні "в значній мірі визначиться вектор розвитку країни на найближчі 10 років, в тому числі у відносинах України і Росії". Таку думку висловив в середу увечері в бесіді з групою російських журналістів за підсумками проведених переговорів в Москві Володимир Литвин - керівник адміністрації президента Леоніда Кучми, лідер передвиборчого блоку "За єдину Україну".

За його оцінкою, внаслідок виборів "ми будемо мати більш однозначну політичну лінію", яка прийде на зміну багатовекторності, передає Інтерфакс-Україна.

Лідер блоку "За єдину Україну" зазначив, що в останні 10 років багато проблем в країні були пов'язані з тим, що в парламенті не було стійкої більшості. Він висловив думку, що за підсумках березневих виборів "необхідна більшість, яка впливала б на формування уряду".

Кажучи про передвиборну програму свого блоку, Литвин виділив наступні моменти: зниження податкового преса, відділення чиновника від власності, "жорсткі поліцейські заходи для приборкання корупції", реабілітація тіньових прибутків, які отримані некримінальним шляхом, збалансований політичний курс.

Характеризуючи передвиборну обстановку в Україні, він сказав: "Вона стабільна в своїй тяжкості".

Зі слів Литвина, лінія вододілу між політичними силами на виборах проходить по лінії "Захід або Схід" (мається на увазі Україна з Росією або з Заходом і США). "Ми не хотіли б, - підкреслив він, - щоб вибори розділили суспільство, поляризували його".

У Москві Литвин зустрічався з президентом Володимиром Путіним, керівником кремлівської адміністрації Олександром Волошиним, прем'єром Михайлом Касьяновим, секретарем Ради безпеки РФ Володимиром Рушайло, спікером Ради Федерації Сергієм Міроновим.

Як повідомили агентству Інтерфаксу джерела в керівництві блоку "За єдину Україну", недавнє соціологічне дослідження однієї з служб, яка практично точно вгадала результати президентських виборів в країні (!? - УП), показало, що цей блок може набрати до 15% голосів, а потенційно розраховувати на підтримку до 25% виборців.

Від УП. Восени 2001 про намір поїхати до Москви повідомляв Віктор Ющенко, який з невідомих причин так і не реалізував свій задум.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування