Омельченко через свою делікатність не може зустрітися з Кучмою

Четвер, 14 лютого 2002, 09:56
Голова Київської міськадміністрації Олександр Омельченко сподівається, що ситуація навколо президентського указу про його тимчасове звільнення буде вирішена найближчим часом.

"Сподіваюся, протягом найближчого часу всі організаційні питання будуть вирішені у правовому полі і на користь киян насамперед ", - завив столичний градоначальник журналістам в четвер у Києві.

Відповідаючи на питання, чи є домовленість з президентом країни Леонідом Кучмою про зустріч, Омельченко зазначив, що "порядок роботи президент планує собі сам, як і я, і, напевно, все ж тактовніше, щоб глава держави вирішив питання про час і місце зустрічі, як і про її результати".

Разом з тим, міським голова повідомив, що його прохання про зустріч передане президенту. Омельченко також повідомив, що призначення Ігоря Шовкуна виконуючим обов'язки голови міськадміністрації не заважає йому, як голові міськадміністрації виконувати свої обов'язки.

Зі слів Омельченка, Шовкун на сьогодні виконує ті ж обов'язки, які виконував на посаді заступника глави міськадміністрації з питань економіки. На питання, які обов'язки Шовкун виконує як в.о голови міськадміністрації Омельченко заявив: "У мене не було часу цікавитися цим - я дуже зайнятий".

Як раніше повідомлялося, президент України своїм указом тимчасово звільнив Омельченка від виконання ним обов'язків глави Київміськдержадміністрації на період виборчої кампанії. Другим пунктом указу виконання обов'язків глави Київської міської держадміністрації на цей період покладено на заступника глави міськадміністрації Ігоря Шовкуна.

Указ прийнятий в зв'язку з реєстрацією Омельченка кандидатом у народні депутати України, вибори яких призначені на 31 березня 2002 року, і з урахуванням поданої ним заяви".

Омельченко не погодився з призначенням Шовкуна, а також заявив, що буде виконувати свої обов'язки до особистої зустрічі з Кучмою і мав намір зустрітися з президентом після його прибуття з Сибіру прямо в аеропорту "Бориспіль". Однак Кучма не підійшов до нього в аеропорту, коротко переговоривши біля трапу літака тільки з прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом.

Напередодні Кучма заявив, що його указ повинен бути виконаний.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування