Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Солтис повісився на петлі з простирадла і кулька

Четвер, 14 лютого 2002, 10:57
Щоб звести рахунки з життям Микола Солтис, звинувачений у США за вбивство своєї сім'ї, зробив петлю з простирадла і пластикового пакету, яку закріпив на світильнику своєї камери.

У четвер голова прес-служби МЗС країни Сергій Бороденков, посилаючись на інформацію посольства України і США, повідомив, що тіло Солтиса без ознак життя співробітники в'язниці знайшли у 7.00 за місцевим часом під час контрольного огляду камери. Смерть звинуваченого констатував черговий лікар в'язниці.

Посольство України у США погодило з прокуратурою і адміністрацією в'язниці можливість передачі тіла і особистих речей Солтиса його родичам після проведення необхідних процедур.

Також було узгоджене питання відносно надання його найближчим родичам безкоштовної консультації американського адвоката у разі можливої подачі цивільного позову з претензіями до рівня роботи пенітенціарної установи, в якій перебував Солтис.

У середу увечері ряд американських ЗМІ повідомили про те, що Солтис повісився у своїй камері. МЗС України підтвердив цей факт.

Правоохоронні органи США висловили здивування у зв'язку з тим, як це могло трапитися, враховуючи той факт, що арештант був ізольований, і в його камері стояли пристрої нагляду.

Як повідомлялося раніше, за попередніми даними початок суду над Солтисом був призначений на 19 березня. 11 лютого планувалося проведення проміжного слухання справи злочинця, під час якого повинні були уточнюватися деякі процедурні питання.

До моменту самогубства Солтис знаходиться у камері-одиночці міської в'язниці Сакраменто (США), де проводилася досудова експертиза, що включає всі необхідні медичні обстеження. Захист залучив психолога з Сан-Франциско для проведення психічного обстеження і надання необхідною допомоги обвинуваченому.

27-річний Солтис зарізав 20 серпня 2001 року вагітну дружину, своїх дядька і тітку, а також маленьких двоюрідних брата і сестру. Крім того, пізніше Солтис зарізав власного трирічного сина, якого захопив з собою при втечі. Після десяти днів пошуків Солтиса знайшли у дворі будинку його матері у Сакраменто.

За даними українського МЗС, Солтис, останні декілька років офіційно проживає в США, проте досі має українське громадянство.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування