Литвин обіцяє влаштувати зустріч Кучми і Омельченка

Четвер, 14 лютого 2002, 11:08
Глава адміністрації президента Володимир Литвин заявляє, що проблема, яка виникла навколо посади голови Київської міськадміністрації, буде вирішена у четвер.

У четвер на прес-конференції у Києві, відповідаючи на питання журналістів, Литвин висловив думку, що це проблема виникла у зв'язку з тим, що голова Київської міськадміністрації Олександр Омельченко "пропонував іншу людину на місце заступника з виконавчої роботи". "Сьогодні консенсус буде знайдений", - підкреслив він.

Глава президентської адміністрації також вважає, що "Олександр Олександрович поквапився, написавши першим і практично єдиним заяву про відпустку, а потім написавши іншу заяву - про її відкликання".

"Потрібно розібратися і не робити революційних акцій", - підкреслив Литвин.
Він також повідомив, що у четвер вранці розмовляв з Київським міським головою і той "це розуміє". "Омельченко зустрінеться з президентом, і я також готовий висловити свою точку зору у цьому питанні", - підкреслив Литвин.

Як раніше повідомлялося, президент України своїм указом тимчасово звільнив Омельченка від виконання ним обов'язків глави Київміськдержадміністрації на період виборчої кампанії. Другим пунктом указу виконання обов'язків глави Київської міської держадміністрації на цей період покладено на заступника глави міськадміністрації Ігоря Шовкуна.

Указ прийнятий в зв'язку з реєстрацією Омельченка кандидатом у народні депутати України, вибори яких призначені на 31 березня 2002 року, і з урахуванням поданої ним заяви".

Омельченко не погодився з призначенням Шовкуна, а також заявив, що буде виконувати свої обов'язки до особистої зустрічі з Кучмою і мав намір зустрітися з президентом після його прибуття з Сибіру прямо в аеропорту "Бориспіль". Однак Кучма не підійшов до нього в аеропорту, коротко переговоривши біля трапу літака тільки з прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом.

Напередодні Кучма заявив, що його указ має бути виконаний.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування