Те, що "ЗаєдУ!" порушив виборчий закон, ще треба довести - Литвин

Четвер, 14 лютого 2002, 11:16
Глава Адміністрації президента, лідер виборчого блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин вважає, що всі звинувачення у порушенні блоком виборчого законодавства повинні бути доведені відповідно до законодавства.

У четвер на прес-конференції у Києві, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати дані Комітету виборців України про те, що блок "За єдину Україну!" фігурує у більшості випадків порушень виборчого законодавства, Литвин заявив: "Я хотів би, щоб обвинувачення були аргументовані".

Він вважає, що вже сьогодні "чітко переглядаються аутсайдери" виборчої кампанії, які, за його словами, будуть говорити, що не потрапили у Верховну Раду через те, що їм "перешкоджали". "Чим активніше буде працювати блок "За єдину Україну", тим більше його будуть звинувачувати у порушеннях", - сказав лідер блоку.

Разом з тим, на його думку, "загальні розмови були, є і будуть". Він заявив, що подібні обвинувачення повинні бути "доведені відповідно до законодавства".

Кажучи про обвинувачення на адресу блоку "За єдину Україну!" у використанні адмінресурсу, Литвин сказав: "Давайте випишемо поняття, що таке адміністративний ресурс. Всі лають адміністративний ресурс, але всі хочуть отримати його шматочок, всі лають владу і всі до неї тягнуться".

Він також вважає "непатріотичним" письмове звернення до різних європейських структур, в яких фігурують заяви про недемократичність виборів в Україні.

Відповідаючи на питання журналістів про те, як буде діяти блок у разі виявлення порушень, допущених відносно нього, Литвин зазначив, що "планів подавати судові позови немає". "Але якщо порушення будуть кричущими, я цього не виключаю", - заявив він.

Кажучи про можливу співпрацю у майбутньому парламенті з Компартією України, Литвин сказав: "Якщо в інтересах України треба - я за те, щоб йти на співпрацю і з комуністами, якщо вони будуть відстоювати незалежність України, якщо вони не будуть підіймати питання мови, питання територіальної цілісності України, що для нас - табу".

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування