Збірна України побореться за 9-те місце

Четвер, 14 лютого 2002, 12:23
Незважаючи на перемогу в останньому матчі групового турніру над командою Франції з рахунком 4:2, хокейна збірна України не пробилася до фінального турніру і в матчі за 9-те місце гратиме з латвійцями.

В групі А, де виступали українці наша команда посіла друге місце з 4-ма очками, пропустивши вперед лише білорусів за рахунок особистої зустрічі, в якій перемогу отримали наші північні сусіди і яка в результаті стала вирішальною в боротьбі за перше місце.

І прикро, що саме в першій грі з білорусами підопічні Богданова виступали без провідних НХЛ-івців, які в наступних іграх суттєво додали в грі української команди. В наступних двох матчах кваліфікаційного турніру збірна України впевнено обіграла швейцарів та французів, продемонструвавши напрочуд грамотну та результативну гру.

В останній грі зі збірною Франції хокеїсти збірної України, знаючи що їм вже нічого не світить, билися до останнього і в результаті отримали другу перемогу на хокейному турнірі.

Одним з кращих в складі українців став Роман Сальников, на рахунку якого дві результативні передачі та закинута шайба. Не залишив майданчик без закинутої шайби і Дмитро Христич, який спеціально прибув на цей матч з "Вашингтона". По разу відзначилися в цій грі Вадим Шахрайчук та Ігор Чібірєв. Відзначимо, що не грали в цьому матчі Федотенко та Варламов, які поїхали до НХЛ продовжувати виступати в регулярному чемпіонаті. Варто також додати, що на грі з французами підтримка вболівальників української команди напевно була найбільшою за всі три матчі, майже половина трибун майоріли жовто-блактитними прапорами.

Попри все гра українців на хокейному турнірі заслуговує на повагу. І не відомо як би склалася подальша доля збірної України, якби вже в першій грі з білорусами на лід вийшли всі наші НХЛ-івці. Але за словами президента Міжнародної федерації хокею, вже на на наступний олімпійський турнір, регламент змагань буде змінено, через те що в терміни проведення кваліфікації не всі команди можуть розраховувати на гравців з НХЛ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування