Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин подружився з Тимошенко та викрив зраду Мороза з боку Луценка

Четвер, 14 лютого 2002, 14:01
Лідер блоку "За єдину Україну" Володимир Литвин на прес-конференції у четвер в черговий раз спростував свою причетність до зникнення Георгія Гонгадзе. "Коли я їздив до Америки, мені задавали це питання. І я відповів так: якби я відчував хоч найменшу причетність до справи Гонгадзе, чи ризикнув би я приїхати до США? Більше питань на цю тему ніхто не задавав, а приймали мене у Сполучених Штатах на тому рівні, на якому до мене мало кого приймали з українських політиків".

У відповідь на претензії лідера СПУ Олександра Мороза Литвин порадив йому "звертатися зі своїми питаннями до Мельниченка та Генпрокуратури". "Я ходив до прокуратури, давав аналізи свого голосу, відповідав на питання, які ставили, підписував протоколи і отримав відповідний документ". Шеф адміністрації Кучми при цьому зазначив, що "вже Мельниченко диктує умови Морозу, а не навпаки".

Литвин також сказав, що після оприлюднення уривків із записів Мельниченка 28 листопада 2000 року йому треба було звернутися до суду не "з проханням притягнути Мороза до відповідальності за наклеп проти мене", а з "громадянським позовом про образу честі та гідності".

"І цей процес я виграв би стопроцентно", - додав Литвин і повідомив, що свою роль зіграло незнання юридичних тонкощів з його боку. Звернення ж Литвина про притягнення Мороза до відповідальності "суд спрямував до Генпрокуратури, оскільки вона ці дві справи об'єднала".

Литвин також спокійно прореагував на повідомлення присутніх журналістів про те, що в четвер у Москві один з лідерів Соцпартії Юрій Луценко проводить прес-конференцію про причетність перших осіб України до смерті Георгія Гонгадзе.

"Щодо Юрія Луценка, то я його знаю, як знав і його батька. Скажу лише одне. Коли був розпал скандалу, він був у мене в кабінеті та казав щодо лідера Олександра Мороза: "Ви що, вважаєте, що він є тією людиною, з якою я серйозно будуватиму своє майбутнє? Я політик і маю мати своє майбутнє. Майбутнього у Мороза немає".

Якщо Луценко "чесна людина, він від цих слів не відмовиться", - додав Литвин.

Глава адміністрації президента також здивував журналістів, повідомивши, що у нього "чудові особисті людські відносини" з опозиціонеркою Юлією Тимошенко. "Є політика, а є особисті відносини з Тимошенко", - сказав він.

"Ніхто з політиків не приїхав до неї у лікарню, а це зробив я. Мені соромно було за ті ЗМІ, які написали, що мене начебто не пущали, що я прорвався через головного лікаря, що через секунду вискочив. Начебто писав той, хто там стояв або лежав під ліжком", - заявив Литвин.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харків
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: