В лижній гонці українець ледь не створив сенсацію

П'ятниця, 15 лютого 2002, 07:01
В лижній гонці Гундерсена у чоловіків, українець Роман Лейб’юк ледь не став автором гучної сенсації. Проте на фінішному спурті у нього не вистачило ні сил ні досвіду.

На протязі майже всієї гонки Лейб’юк лідирував, проте на самому фініші українець здав в швидкості і в результаті не зміг претендувати не лише на нагороди, але й за місце в першій десятці. На фініш Роман прийшов 12-им, хоча це його кращий результат на цій Олімпіаді. Переможцем гонки став іспанець Йохан Мюлегг, для якого це вже друга перемога на цій Олімпіаді, до того ж для Іспанії це лише четверта "золота" нагорода за всю історію зимових олімпійських ігор. Цікаво, що на п’єдесталі пошани в цьому виді спорту, на другу сходинку піднялися відразу два лижники норвежці Естіл та Альсгард які отримали срібло, бронзові медалі не вручалися так вирішили організатори, через те що обидва спортсмени фінішували одночасно.

В шостий день змагань дочекалися свого другого золота і росіяни. Його виборов Олексій Ягудін в фігурному катанні у чоловіків. Друге місце у його співвітчизника Євгена Плющенка і на третій позиції американець Тімоті Гобел. Українець Дмитро Дмитренко після виконання довільної програми лише 18-ий.

Інші дві золоті нагороди розігрувалися у змаганні жінок в бігу на ковзанах на 500 метрів та в гірськолижному спорті. В бігу на ковзанах перемогла канадка Кетріона Лемей, а в гірськолижному спорті, першу золоту нагороду для Хорватії виборола Яніца Костеліч. Відзначимо також, що були перенесені змагання у лижному двоборстві через несприятливі погодні умови.

Після шести днів змагань на першому місці в командному заліку йдуть норвежці (5-золотих та 5-срібних медалей), на другій позиції збірна Німеччини (4-золотих, 7-срібних та 4-бронзових) та на третьому США (3-золоті, 5-срібних та 3-бронзових). Збірна Росії йде четвертою на її рахунку 7 нагород, дві з яких золоті.

Чоловіки. Фінал. Гонка Гундерсена 10+10 км.
1. Йохан Мюлегг (Іспанія) - 23.13,4
2. Естіл, Альсгард (Норвегія) - 23.41,9
3. Не вручалась
12. Роман Лейб’юк (Україна) – 24.16,2

Фігурне катання. Чоловіки.
1. Олексій Ягудін (Росія) - 1.5
2. Євген Плющенко (Росія) - 4.0
3. Тімоті Гобел (США) - 4.5
18. Дмитро Дмитренко (Україна) - 28.5

Ковзани. Жінки. Фінал. 500 м
1. Кетріона Лемей Доан (Канада) - 74.75
2. Моніка Гарбрехт-Енфельдт (Німеччина) - 74.94
3. Сабіне Фолькер (Німеччина) - 75.19

Гірськолижний спорт. Жінки. Фінал
1. Яніца Костеліч (Хорватія) - 2:43.28
2. Рената Гетшль (Австрія) - 2:44.77
3. Мартіна Ертль (Німеччина) - 2:45.16

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...