Грошима Києва розпоряджається Омельченко, але Шовкун прогнозує швидку розв'язку

П'ятниця, 15 лютого 2002, 09:45
Виконуючий обов'язки глави Київської міськадміністрації Ігор Шовкун вважає конфлікт, що виник навколо його призначення на цю посаду, вичерпаним. "Думаю, що п'ятниця буде останнім днем, коли ми будемо про це говорити", - сказав Шовкун в п'ятницю у Києві після церемонії покладення квітів до пам'ятника загиблим воїнам-афганцям.

"Так вважає Олександр Омельченко, так вважаю я", - підкреслив він, додавши, що деякі моменти, можливо, "будуть відшліфовані" на наступному тижні.

"Питання врегульовано указом президента, Олександр Олександрович (Омельченко) чудово це розуміє", - сказав Шовкун.

На покладанні, в якому взяв участь президент країни Леонід Кучма, був присутній також київський міський голова Омельченко, який тепло привітався з прем'єр-міністром Анатолієм Кінахом, а також з Шовкуном.

Шовкун також сказав, що ніяких перешкод його роботі на посту в.о. голови міськадміністрації немає. Він підкреслив, що дії Омельченка "відповідають етичним нормам і правилам". "Думаю, питання буде врегульовано", - сказав він.

В.о. глави Київміськадміністрації також повідомив, що в п'ятницю в адміністрації відбудеться нарада, в якій візьмуть участь і він, і Омельченко.

Відповідаючи на питання журналістів про те, хто розпоряджається міським бюджетом, Шовкун сказав: "Рахунками розпоряджається Олександр Олександрович".

На питання журналістів про його діяльність на посаді в.о. глави Київміськадміністрації, Ігор Шовкун підкреслив, що наступного тижня збирається розказати про це офіційно на прес-конференції.

Як раніше повідомлялося, президент України своїм указом тимчасово звільнив Олександра Омельченко від виконання ним обов'язків глави Київміськдержадміністрації на період виборчої кампанії. Другим пунктом указу виконання обов'язків глави Київської міської держадміністрації на цей період (агітація завершується 29 березня) покладено на заступника глави міськадміністрації Ігоря Шовкуна.

Указ прийнято в зв'язку з реєстрацією Омельченка кандидатом в народні депутати України, вибори яких призначені на 31 березня 2002 року, і з урахуванням поданої ним заяви.

Омельченко не погодився з призначенням Шовкуна, а також заявив, що буде виконувати свої обов'язки до особистої зустрічі з Кучмою і мав намір зустрітися з президентом після його прибуття з Сибіру прямо в аеропорту "Бориспіль". Однак Кучма не підійшов до нього в аеропорту, коротко переговоривши перед трапом літака тільки з прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом. Напередодні Кучма заявив, що його указ має бути виконаний.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування