Луценку шкода Литвина через "вавку", він хоче швидкого суду і вже у п`ятницю несе йому сухарі

П'ятниця, 15 лютого 2002, 10:31
Секретар політвиконкому Соціалістичної партії Юрій Луценко вважає неправдивою заяву глави адміністрації президента Володимира Литвина, який в четвер повідомив зневіру Луценка у лідері СПУ Олександрі Морозі.

"Дійсно, минулої зими відбулася зустріч з Литвиним на його прохання, за посередництва одного з моїх колишніх колег на посаді помічника прем'єр-міністра", - розповів Луценко в інтерв'ю УП. "Перед цим я прибув до Сан Санича Мороза, доповів, що є така пропозиція [зустрітися з Литвином], ми обговорили теми, які я підійняв би на цій зустрічі.

Ми мали поговорити про умови початку переговорів і їх теми. Тоді, напередодні візиту Кучми до Польщі, народилася ідея круглого столу влади і опозиції. Хоч розмова і торкалася цього, але Литвин постійно ухилявся від теми. Він розповідав, як Соцпартії буде погано, що, вона, мовляв, зв'язалася з УНА-УНСО і ми все це покажемо по телебаченню. Що ми ще покажемо про Мороза факти, і вся країна дізнається, хто він такий. Я сказав: мова зараз іде не про Мороза і Кучму, а про майбутнє України".

За словами Луценка, відбулося своєрідне "зондування" теми переговорів, і після зустрічі з Литвином він "доповів Сан Саничу про її результати".

Луценко сказав, що зараз вивчає можливість подати позов до суду через неправдиву заяву Литвина. Нагадаємо, що глава адміністрації президента у четвер під час прес-конференції пригадав цю зустріч з Луценком і навів слова соціаліста: "Я політик і маю мати своє майбутнє. Майбутнього у Мороза немає".

Луценко повідомив, що "це називається ефектом Литвина - фальсифікувати і брехати". На його думку, поведінка глави президентської адміністрації пояснюється тим, що після позитивних результатів експертизи записів Мельниченка "він припертий до стінки" і "намагається змінити тему".

Секретар політвиконкому СПУ заявив, що він подаватиме до суду лише в тому випадку, якщо буде можливість закінчити процес до виборів. "Якщо ж він буде тягнутися 2,5 роки, як суд Мороза з Лапікурою, то я просто виступлю з публічною заявою", - пояснив він. "Що можна взяти з людини, у якої вавка в голові".

Луценко також повідомив, що у п'ятницю о 13.30 учасники акції "Україна без Кучми" біля будинку адміністрації президента на Банковій проведуть акцію із врученням результатів експертизи записів Мельниченка та сухарів на дорогу фігурантам компрометуючих плівок.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування