Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мадлен Олбрайт розкаже Кучмі, як проводяться чесні вибори

П'ятниця, 15 лютого 2002, 10:35
Голова Національного демократичного інституту, колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт прибуває у п'ятницю в Україну, щоб оцінити підготовку виборів до Верховної Ради і місцеві органи влади.

Як очікується, Олбрайт прибуде у київський аеропорт "Бориспіль" у п'ятницю о 13.15.

Голова Національного демократичного інституту (НДІ) США Мадлен Олбрайт планує взяти участь у форумі громадських організацій України "Суспільство перед виборами", який відбудеться 16-17 лютого.

Як повідомили у посольстві США в Україні, планується, що у п'ятницю у 15.00 екс-держсекретар США зустрінеться з президентом України Леонідом Кучмою. За інформацією МЗС України, трохи пізніше – приблизно о 19.30 Олбрайт зустрінеться з головою ЦВК Михайлом Рябцем.

У суботу вранці, 16 лютого, о 9.15 почнеться зустріч Олбрайт з міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком. У цей же день екс-держсекретар США зробить невелику доповідь на форумі громадських організацій України "Суспільство перед виборами", а також зустрінеться з представниками політичних партій і блоків, громадських об'єднань і міжнародного співтовариства.

У неділю, 17 лютого, о 10.00 запланована зустріч Олбрайт з прем'єр-міністром Анатолієм Кінахом.

Олбрайт очолює міжнародну делегацію, до складу якої входять президент НДІ Кеннет Воллек, колишній посол США в Україні Уїльям Міллер, колишній конгресмен США Семюель Гейденсон, колишній заступник генерального секретаря ООН Седрік Торнбері, радник президента Національної Асамблеї Словенії Мьюша Север, директор Інституту дипломатії Джорджтаунського університету Казимир Йост, консультант з міжнародної торгівлі Робін Карнаген і старший радник НДІ Лора Джует.

Члени делегації, які прибули у Київ на початку поточного тижня, відвідають Львів, Луганськ, Дніпропетровськ і Запоріжжя. Метою візиту делегації є висловлення підтримки міжнародного співтовариства демократичному виборчому процесу в Україні і ознайомлення з ситуацією напередодні виборів 31 березня.

За підсумками візиту в Україну делегації НДІ на чолі з Олбрайт запланована прес-конференція в агентстві "Інтерфакс-Україна" в неділю, 17 лютого, о 11.30.

Національний демократичний інститут США (The National Democratic Institute for International Affairs) є неурядовою організацією, яка підтримує демократію у всьому світі і веде роботу в Україні з 1992 року. Програми інституту в Україні фінансуються Агентством міжнародного розвитку США, організацією the National Endowment for Democracy і фондом Charles Stewart Mott Foundation.

НДІ підтримує діяльність неурядової моніторингової організації Комітет виборців України. У Києві працює представництво НДІ, яке очолює Том Кормьє (Tom Cormier).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування