Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко: хто виграє вибори, той буде очолювати уряд Києва

П'ятниця, 15 лютого 2002, 12:07
Київський міський голова Олександр Омельченко вважає, що "перехідний період" "двовладдя" у Києві може продовжитися до 31 березня, коли відбудуться вибори міського голови.

"Той, хто виграє вибори - буде очолювати уряд Києва", - підкреслив Омельченко в інтерв'ю журналістам в п'ятницю у Києві.

На питання про те, чи може "двовладдя" продовжитися у Києві і після виборів, Київський міський голова зазначив, що "не може цього передбачувати, однак згідно із законом - посада одна і особа повинне бути одна".

На питання про те, чи дійсний на даний момент указ президента про призначення Ігоря Шовкуна в.о. голови Київміськадміністрації, київський мер відповів: "Якщо президент підписав указ, його виконують всі".

За словами Омельченко, він зараз виконує обов'язки Київського міського голови, а Шовкун - голови міськадміністрації, "а це - різні речі".

Він повідомив, що в.о. голови міськадміністрації виконує свої обов'язки і Омельченко особисто спілкується з ним " декілька разів на день".

Київський міський голова повідомив, що відмінив тільки одне розпорядження Шовкуна - про тимчасове заморожування розрахункових рахунків підрозділів Київміськадміністрації в банку "Хрещатик", однак згодом і Шовкун визнав помилковість цього розпорядження.

Мер підкреслив, що рішення про відкликання Омельченко як голови Київради з відпустки прийняла сесія міськради, і він виконує це рішення.

Коментуючи рішення Київради про висловлення недовіри Шовкуну, міський голова зазначив, що воно є "безстроковим". "Коли і яким чином виконувати це рішення - справа Київського міського голови", - заявив Омельченко, додавши, що якщо посадова особа, якій оголошено недовіру, врахувала свої помилки, то сесія Київради "може змінити свою думку".

Він нагадав, що Шовкун написав заяву про вихід у відпустку на час виборів, про що видане відповідне розпорядження, і заяви про її відкликання не подавав.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування