Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шовкун на вибори не піде, а від "Єдності" на мера Києва балотуються дві людини

П'ятниця, 15 лютого 2002, 13:23
Кандидатами на посаду Київського міського голови зареєстровано вже 9 чоловік, повідомили у Київській міській територіальній виборчій комісії.

На засіданні комісії у четвер було зареєстровано ще 6 кандидатів на посаду київського мера, зокрема, Київський міський голова Олександр Омельченко, висунений міським виборчим блоком "Єдність", а також рядом громадських організацій і трудовими колективами. Ще одного кандидата, народного депутата Віктора Чайку висунула київська організація партії "Яблуко".

Крім того, кандидатом зареєстровані народний депутат, співголовуючий фракції "Єдність" Іван Салій, член Соцпартії, директор підприємства "Глобус" Анатолій Ікранов, директор ТОВ "Васта" Сергій Кропівін, представник Всеукраїнської Чорнобильської народної партії "За добробут і соціальний захист народу" Микола Ісаєв.

Раніше тервиборчком зареєстрував на посаду Київського міського голови лідера всеукраїнської молодіжної організації "Молодь - надія України" Вадима Гладчука, провідного фахівця державного підприємства Міноборони "Укроборонпостач" В'ячеслава Петрова-Козьміна і президента всеукраїнської громадської організації "Український суспільно-політичний Фонд передової підтримки президентства, парламентаризму і демократичних виборів "Громадянський прогрес 21 століття" Андрія Тараненка.

Як повідомили у тервиборчкомі, на сьогоднішній день у комісії знаходяться заяви і документи ще 5 претендентів, однак їх прізвища мало відомі киянам.

Таким чином, від партії "Єдність", яку очолює Олександр Омельченко, на посаду мера висунені двоє - діючий мер Омельченко і співголовуючий "Єдності" Іван Салій. Останній, у разі повної кучмівської немилості до Омельченка, має всі шанси стати фаворитом Банкової на виборах мера.

У той же час виконуючий обов'язки голови Київської міської держадміністрації Ігор Шовкун не збирається балотуватися на посаду Київського міського голови.

В інтерв'ю журналістам у п'ятницю після апаратної наради Київської міськадміністрації він заявив, що з 11 лютого він виконує обов'язки голови Київської міськадміністрації і "жодних думок" у нього з приводу висунення своєї кандидатури для участі у виборах Київського міського голови не було.

Шовкун також упевнений, що у Києві "не буде двовладдя, оскільки у нього немає сумнівів, що указ президента буде виконаний".

Термін висунення кандидатів від політичних партій і трудових колективів, згідно закону про вибори депутатів місцевих рад і сільських , селищних, міських голів завершився 13 лютого, 18 лютого завершується термін самовисування кандидатів.

До 23 лютого всі документи на реєстрацію повинні бути передані до тервиборчкому, а комісія у п'ятиденний термін після подання документів повинна їх розглянути і ухвалити відповідне рішення. Кандидати повинні бути зареєстровані до 28 лютого.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування