Потебенько вивчає, як програму КПУ, результати експертизи Мельниченка, Кучма гризе сухарі

П'ятниця, 15 лютого 2002, 15:51
Біля приміщення адміністрації Президента України по вулиці Банковій відбулася акція передачі копії акту експертизи плівок Миколи Мельниченка, зробленої американською фірмою "Бек Тек", фігурантам записів майора - Леоніду Кучмі та главі його адміністрації, керівнику блоку "За ЄДУ" Володимиру Литвину.

Співкоординатор акції "Україна без Кучми" Юрій Луценко повідомив, що у п'ятницю народний депутат України, активістка акції Валентина Семенюк передала акт експертизи в приймальню Президента України. А також вручила для нього від імені учасників акції сухарі - для того, аби Леонід Кучма готувався до тюрми і звикав до тюремних харчів.

Як наголосила Семенюк, раніше учасники акції "Україна без Кучми" "мали підозру про причетність Кучми, Литвина, Потебенька та інших до організації злочинів, а після висновків американської експертизи остаточно переконалися, що на вищих щаблях влади знаходяться злочинці".

Після цього кілька сотень маніфестантів вирушили до Генеральної прокуратури України. Семенюк вручила особисто генпрокурору Михайлу Потебеньку копію акту експертизи плівок. Як поінформував Луценко, у відповідь генпрокурор заявив, що цей документ "не має для нього жодної ваги". Потебенько сказав, що чекає офіційного отримання акту експертизи "Бек Теку" від Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради у справі Гонгадзе та з інших резонансних справ.

На думку Луценка, тепер Потебенько має змогу "вечорами - поряд з вивченням програми Компартії України також вивчати акт експертизи плівок Мельниченка і переконатися, що вони не "лож і хвальш", як він стверджував раніше".

Біля адміністрації Президента та Генпрокуратури учасники акції виголошували: "Кучму геть!" та "Потебенько - потринденько!", повідомляє прес-служба СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування