Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буряк поговорив по-чоловічому з Ахметовим

П'ятниця, 15 лютого 2002, 17:20
Головний тренер збірної України Леонід Буряк, в середу відвідав товариську гру Іспанія-Португалія, де як зацікавлена сторона спостерігав за іспанською командою, яка є суперником українців в кваліфікації до Євро-2004 року. Окрім того Леонід Буряк відвідав і табір донецького "Шахтаря", який нині перебуває на зборах в Іспанії.

- Леоніде Йосиповичу, матч дав інформацію для роздумів?

— Досить різноманітну. Отримав задоволення і як уболівальник — від досить висококласного футболу, — і як зацікавлена особа — "проревізував" сильні та слабкі сторони команди Камачо. Детально про них розповсюджуватись не буду, не час для грунтовного аналізу, а про загальне враження скажу: суперник грою підтвердив свій високий рейтинг у світовій класифікації.

— Резервісти іспанців сподобались?

— Так. Хоча "резервісти", мабуть, не те слово. Радше, люди, які хочуть уособлювати собою майбутнє збірної. Хаві, Пуйоль, Хоакін, Вісенте викладалися на всі сто відсотків, прагнучи здобути довіру тренера. В Іспанії взагалі зараз точаться дебати стосовно подальшого принципу комплектування національної команди. Вічна дилема: давати дорогу молодим, чи й надалі сподіватись на Йєрро, Надаля, Луїса Енріке.

— За відгуками, Португалія переважала у центрі поля…

— Хіба що до перерви. Не забувайте, якщо вам протистоїть Луїш Фігу, захопити центральний плацдарм непросто. Іспанці провели два різні тайми. У другому — стратегічна ініціатива була за ними. Дався взнаки вихід на поле Ельгера Валерона. Вони позбавили суперника можливості контролювати м‘яч. До того португальці у цьому компоненті були кращими.

— В Іспанії перебуває донецький "Шахтар". Мали зустріч з представниками тренерського штабу гірників?

— Спілкувався з Ринатом Ахметовим. Відбулася конструктивна чоловіча бесіда, з розумінням обопільних проблем. Невіо Скала знаходився за 1200 км од Барселони — в Італії. Самі розумієте, їхати на Апенніни було недоцільно. Обов‘язково "вийду" на Скалу після повернення нового тренера донеччан в Україну. Потенціал його підопічних — Зубова, Вороб‘я — відомий. У планах — візит до Німеччини. Вирушу туди після 22 лютого. Слід переглянути Вороніна, Максимова, Скрипника. Знайду час, аби побувати в Росії і оцінити готовність тамтешніх "легіонерів", кандидатів до збірної України.

— Північноірландці та греки теж скористалися "днем збірних"…

— Матчу Польща — Північна Ірландія ще не бачив, а в момент вашого дзвінка спостерігав за перипетіями поєдинку Греція — Швеція.

— Конфлікт у таборі "Мілана" за безпосередньої участі Шевченка непокоїть?

— Який конфлікт?! (З підвищенням голосу. — Прим. авт.). У "россо-нері" — внутрішньоклубні проблеми, до них Андрій не має відношення. Про це у телефонній розмові, яка відбулася в четвер, мені повідомив сам Шевченко. Також нападник підтвердив факт свого прибуття до Києва 24-25 березня, коли розпочнеться підготовка до товариського матчу проти румунів.

"Український футбол"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування