Кінах не проти, що Кучма очолив партію "ЗаєдУ"

П'ятниця, 15 лютого 2002, 18:42
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах підтримує створення у майбутньому єдиної політичної партії на базі виборчого блоку "За єдину Україну" та інших політичних партій.

"Я буду підтримувати крок зі створення такої потужної політичної сили як стратегічний напрям", - заявив Кінах на прес-конференції у п'ятницю у Києві, коментуючи можливість створення такої партії.

Відповідаючи на питання з приводу того, яку посаду він міг би зайняти в єдиній партії, Кінах заявив: "Ієрархія, посада - це для мене другорядні питання".

Кінах також нагадав, що в угоді п'яти партій, що створили виборчий блок "За єдину Україну", чітко зафіксовано, що за підсумками виборів ці партії створять єдину парламентську фракцію, і будуть працювати над об'єднанням партій блоку та інших партій в єдину партію для поглиблення політичної структуралізації суспільства.

"Всі особисті посадові амбіції повинні бути другорядними поряд із завданням сформувати в Україні дієздатний професійний парламент, в якому є більшість, яка бажає і вміє працювати на благо суспільства і держави", - заявив Кінах.

У четвер в інтерв'ю журналістам лідер блоку "За єдУ" Володимир Литвин заявив, що на базі блоку буде створена партія, яку очолить президент Леонід Кучма. Зараз розробляється питання про назву партії. У п'ятницю під час зустрічі з колективом газети "Правда України" Литвин підтвердив намір створити партію, в якій перший партквиток дістанеться Кучмі.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування