Ющенко злий на владу. Скаржитися буде Кучмі

Неділя, 17 лютого 2002, 23:03
"У мене таке відчуття, що я облитий брудом. Перше моє бажання - стати під душ"
Віктор Ющенко, Кировоград, 16 лютого 2002 року



Як і Нільсу, який після подорожі з дикими гусами повернувся додому дорослим хлопчиком, для Ющенка таким же уроком життя буде ця поїздка українською глибинкою.

Минулого понеділка лідер "Нашої України" з фраєрством найрейтинговішого українського політика поїхав підкорювати регіони. Однак вже у другий день на крутих хлопців з Києва чекала передвиборча реальність у всій своїй смердючій неповторності. А в останні дні тижня невтомна прес-служба "Нашої України" взагалі почала передавати якісь підозрілі повідомлення. Особливо сподобався такий суботній заголовок: "В.Ющенко заявляє, що дії місцевої влади змушують його зайняти більш жорстку політичну позицію".

Головні проблеми у Ющенка були з приміщеннями та місцевим держтелебаченням. Три дні поспіль у трьох обласних центрах він не міг вийти у ефір. Людям навіть не треба були гроші, адже домовленість була така, що лідера "Нашої України" "крутитимуть" як рекламу. У двох випадках Ющенка все одно не пустили "в телевізор", а в третьому він вибив ефір особистим телефонним дзвінком.

Першим відмовило державне телебачення у Полтаві. Спроба Ющенка вирішити питання у губернатора закінчилася відповіддю секретарки, яка готова була переключити на шефа тільки якщо б його турбували з адміністрації президента. Зрештою лідер "Нашої України" все ж потрапив на телеекран, але як гість у молодіжній програмі на комерційному каналі.

"Конкретно" ж дістали Ющенка у Кировограді. Спочатку представникам "Нашої України" розповіли, що на обласному держТБ взагалі немає прямих ефірів і запропонували пустити Ющенка у запису. Однак переговори закінчилися тим, що керівник обласної телекомпанії просто попросив представників штабу залишити підвідомчу територію. Ющенко обмежився комерційним радіо.

А у Миколаєві за 15 хвилин до початку прямого ефіру з Ющенком просто відрубали електрострум в приміщенні студії. За словами працівників місцевого телебачення, такого у них ну просто не бувало раніше. Але найцікавіше, що електроенергія трохи згодом з'явилася. Після того, як Ющенко два рази зателефонував до облдержадміністрації. Ефір почався з 15-хвилинним запізненням.

У тому ж Миколаєві Ющенку відмовили у оренді приміщення в центрі міста. При тому, що попередньо питання було узгоджено і зустріч з лідером "Нашої України" була навіть проанонсована у пресі. За словами одного з активістів блоку в Миколаєві, "запланований візит лідера спричинив у владних структурах паніку".

У Полтаві міліція затримала 9 агітаторів блоку, які розклеювали рекламу "Нашої України" і протримала їх у райвідділку 4 години. У Александрії кортеж Ющенка на власні очі міг пересвідчитися, як зривалася реклама "Нашої України", а на її місце клеїлася "єда".

Дійшло до того, що вже на середині турне до каравану екс-прем'єра, у якого ще попереду південні регіони, приєднався юрист. Його завданням буде оперативно подавати позови за фактами протидії блоку у передвиборчій кампанії.

Під впливом побаченого Ющенко і почав сипати опозиційними тезами - заявив, що останні події змушують його стати "значно жорсткішим та зайняти в українській політиці жорстку, прагматичну позицію". За словами Ющенка, влада намагається зробити все, аби роз'єднати виборців та розсварити партнерів. "Це мені болить, бо українська влада спроможна і на добрі діла. Але не зрозуміло, чому вона не хоче цього робити".

Ну це вже або повна наївність, або знову почалися напівправди. Як це - "не зрозуміло"? Литвин же сказав: згідно із прогнозами анонімних соціологів, "За єдУ" може набрати 25% на виборах. От і працюємо. Ще питання якісь є, товариш "надіє нації". До побачення. Чи Ющенко, коли збирався у подорож, сподівався, що його нечасті побачення з Кучмою стримуватимуть місцевих керівників у справі боротьби "за єду"?

Однак емоції емоціями, а менталітет менталітетом: Ющенко все одно вірить у доброго царя. Він, за повідомленням прес-служби, збирається про всі свої пригоди у провінції поінформувати… Кучму. Успіхів, звичайно, але, здається, подій минулого тижня Ющенку мусило б вистачити, щоб нарешті він зрозумів, де треба шукати свого головного ворога. Однак стиль Ющенка – нічого особистого проти Кучми. Може, згодом, після виборів. Поки ж – ні-ні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
16:26
"Укренерго": у трьох областях застосовані екстрені відключення
Усі новини...