Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ОБІЦЯЄ НЕ ЗНІМАТИ УРЯД КІНАХА ДО ЗМІНИ КОНСТИТУЦІЇ

Понеділок, 18 лютого 2002, 15:55
Президент України Леонід Кучма вважає можливою зміну уряду Анатолія Кінаха тільки в тому випадку, якщо новий парламент ухвалить поправки до Конституції, що дозволяють більшості у Верховній Раді формувати уряд.

"Відставка уряду Кінаха можлива тільки за однієї умови: якщо після виборів у Верховній Раді створюється більшість, вона вносить поправки до Конституції, згідно з якими парламент формує уряд" - сказав Кучма в інтерв'ю журналістам в понеділок у Києві на агрокомбінаті "Пуща-Водиця".

При цьому президент не виключає, що "якісь зміни в уряді будуть".

Разом з тим, зі слів глави держави, він не збирається міняти уряд тільки для того, щоб "погратися".

Кучма також зазначив, що депутати, які входять до виборчого блоку "Наша Україна", коли їм "не сподобалася" парламентська більшість, її "розвалили".

Інтерфакс-Україна

Від УП. Виходячи з тез даного повідомлення, Кучма не має наміру міняти Кінаха принаймні до осені 2002 року. Адже, навіть якщо передбачити, що парламент нового скликання проголосує на першій же своїй весняно-літній сесії 2002 року за внесення змін до Конституції, то, згідно з тим же Основним законом, ці нововведення мають бути підтримані 300 депутатами на наступній, тобто осінньо-зимовій сесії Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування