Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські депутати звинувачують Конгрес США у втручанні у внутрішні справи України

Понеділок, 18 лютого 2002, 17:51
Депутати Верховної Ради України з розумінням сприймають побажання парламентів інших країн щодо необхідності проведення демократичних і прозорих виборів в Україні, але такі побажання не мають набувати "рис політичної дискредитації і втручання у внутрішні справи України".

Про це говориться в заяві депутатських фракцій українського парламенту з приводу внесеного до Конгресу США проекту резолюції щодо виборів в Україні.

Для забезпечення демократичних виборів Верховна Рада України ухвалила новий виборчий закон, який є значно більш довершеним, ніж попередній. У ньому врахований досвід минулих виборів, а також виборча практика багатьох європейських країн, втілені основні принципи демократичних, вільних і чесних виборів, які викладені в низці міжнародних документів, підписаних і ратифікованих Україною, зазначається в заяві.

Закон створив умови для широкої присутності як вітчизняних, так і закордонних спостерігачів під час виборчого процесу. Верховна Рада ухвалила відповідну постанову і вже запросила більше ніж тисячу спостерігачів від закордонних країн і міжнародних організацій, підкреслюють депутати.

Під час обговорення і затвердження нового виборчого закону парламент України висловив найвищу зацікавленість в тому, щоб вибори 31 березня проходили в рамках демократії, гласності і рівного доступу політичних сил до засобів масової інформації, говориться у заяві.

Парламент України категорично висловився проти будь-яких ознак адміністративного тиску на виборців і протиправного втручання владних структур у виборчий процес. Враховуючи повідомлення з місць про порушення виборчого закону, Верховна Рада заслухала звіт голови ЦВК, і створила тимчасову слідчу комісію з питань реалізації виборчих прав громадян країни.

PS. Від УП. Насправді, проект резолюції підготував тільки Сенат США, який є однією з палат Конгресу.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...