Прийшов. Побачив. Переміг. Або повернення блудного Омельченка

Понеділок, 18 лютого 2002, 23:54

Увечері в понеділок агентство Інтерфакс-Україна здивувало флешем "МЕР КИЄВА ЙДЕ НА ЗУСТРІЧ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ". Флеш (по-старому "блискавка") виходить в агентстві, коли новина схожа на сенсацію.

Трохи пізніше агентство роз'яснило, що новину журналістам оповів сам опальний мер. З його слів, на майбутній зустрічі з президентом за участю керівників ряду міністерств і відомств вони збираються обговорити "соціальні питання, а також показники соціального розвитку Києва, заплановані на 1-й квартал поточного року".

Омельченко охарактеризував майбутню зустріч як "робочу" і додав, що хотів би обговорити питання "настроїв колективів щодо виборів". І жодного слова про скандальний указ. Жодного натяку на те, що Кучма візьме своє рішення назад.

Вже ближче до півночі з'явився новий флеш - "КУЧМА СКАСУВАВ СВІЙ УКАЗ ПРО ТИМЧАСОВЕ ЗВІЛЬНЕННЯ ОМЕЛЬЧЕНКА З ПОСАДИ ГЛАВИ КИЇВМІСЬКАДМІНІСТРАЦІЇ". Омельченко переконав Кучму? Швидше за все, порозумівся з Литвином і дав якісь обіцянки гаранту.

Як вдалося з'ясувати УП у колег-журналістів, що чергували біля президентської адміністрації, зустріч Омельченка з Кучмою була призначена на 17.30, а вже приблизно о 18.20 мер пішов з адміністрації, навіть не став спілкуватися з пресою.

І тут виплило те, що з якоїсь причини залишилося майже непоміченим журналістами раніше. Швидше за все через природну балакучість мера ще під час його першого візиту на Банкову ніхто не звернув уваги на такі слова Омельченка - ми, мовби, поговорили з Литвином і домовилися, що будемо разом працювати над створенням більшості у парламенті, формуванням уряду. І ще тоді він упевнено заявив, що Кучма свій указ відмінить.

Що й сталося. Починаючи з вівторка Омельченко знову в одній особі являє собою не тільки мера столиці, але і главу Київської міської адміністрації. Старий указ від 11 лютого визнаний таким, що втратив силу. Однак раніше Кучма заявляв, що не має наміру відмовлятися від свого указу!

За словами виконуючого обов'язки керівника управління інформації і зв'язків з громадськістю адміністрації президента Андрія Чирви, у постановляючій частині указу зазначається, що він виданий "у зв'язку з проханням Омельченка про відозву з відпустки", яку він брав "на період виборчої агітації".

І те правда - небезпечно в наш час з таким президентом у відпустку відправлятися! Однак повернення Омельченка на кола свої надто дорого йому обійдеться. Кучма не робить такі кроки просто так, такі "маленькі послуги", як привселюдне скасування власного указу, нехай навіть і на величезне прохання заявника. Вони потребують "відплати". Як і чим розплачуватиметься київський мер буде видно дуже й дуже скоро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...