Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмі сподобалися слова Омельченка про "руку на пульсі столиці"

Вівторок, 19 лютого 2002, 10:06
Керівник адміністрації українського президента Володимир Литвин у понеділок у нічному прямому ефірі телеканалу СТБ повідомив, що президент Кучма з вівторка 19 лютого припиняє дію Указу про звільнення мера Києва Олександра Омельченка з посади голови Київської міської держадміністрації на період виборчої кампанії.

Литвин зазначив, що в понеділок увечері відбулася тривала бесіда президента і столичного мера, під час якої Олександр Омельченко обґрунтував своє небажання йти у відпуску. "Він пояснював своє рішення тим, що необхідно тримати руку на пульсі столиці", - сказав Литвин.

За словами шефа адміністрації президента, Леонід Кучма прийняв ці арґументи і вирішив скасувати свій Указ про призначення Ігоря Шовкуна тимчасово виконувати обов'язки керівника Київміськдержадміністрації.

"Усе те, що відбувалося після указу, - це голе нагнітання пристрастей. Не було ніякого скандалу. Має бути порядок у державі. Указ був прийнятий, і його слід було виконувати, а не здіймати бурю у склянці води", - зауважив Володимир Литвин.

Водночас Литвин не дав чіткої відповіді на запитання, чи піде він сам у відпустку. Він лише сказав: "Якщо буде потрібно, то піду".

Українська служба Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування