Литвин знов заплутався у своїх твердженнях. Цього разу підставивши Кучму

Вівторок, 19 лютого 2002, 10:27
Глава адміністрації президента України, лідер передвиборного блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин уточнює своє недавнє висловлювання відносно того, що після виборів глава держави Леонід Кучма міг би очолити партію, створену на основі цього блоку.

В інтерв'ю програмі "Вікна-опівночі" телеканалу "СТБ" увечері в понеділок Литвин сказав: "Очевидно, я недостатньо точно висловив ту тезу, яку хотів сказати. Мається на увазі, що після виборів ми збираємося, і це записано в угоді нашого передвиборного блоку, створити могутню партію на основі цього блоку. І не виключено, що таку партію, коли вона буде дійсно могутньою центристською політичною силою, зможе очолити президент України".

За словами Литвина, "лідери політичних партій повинні прийти до згоди, тобто відмовитися від частини своїх політичних амбіцій для того, щоб була створена досить впливова політична структура, і це може дати підстави президенту з'єднати себе з цією політичною структурою".

Відповідаючи на питання ведучого програми, Литвин висловив думку, що лідерство президента в партії не суперечить Конституції, що забороняє главі держави очолювати об'єднання громадян, оскільки, в його точки зору, "в Конституції розрізнюються два поняття - об'єднання громадян і політичні партії". "У Конституції мова йде про два терміни, а не про один", - додав він.

Глава адміністрації президента не виключив можливості виходу у відпустку на час виборів: "Мене дивує, що це питання так всіх глибоко хвилює і непокоїть. Якщо буде треба, то я піду у відпустку".

Інтерфакс-Україна-Вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News