Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція закликає Захід дистанціюватися від Кучми

Вівторок, 19 лютого 2002, 13:32
Лідери опозиційних Соцпартії України і партії "Батьківщина", низка членів парламентської комісії зі справи журналіста Гонгадзе звернулися до керівників міжнародних організацій і лідерів закордонних держав із закликом дистанціюватися від президента Леоніда Кучми.

Заява підписана, зокрема, лідером опозиційної партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко, лідером Соціалістичної партії України Олександром Морозом, головою парламентської комісії з розслідування обставин зникнення Гонгадзе Олександром Жиром, депутатами-членами цієї комісії Сергієм Правденком, Володимиром Нечипоруком, заступником голови комітету з питань правової політики Віктором Шишкіним.

Як говориться у заяві, 7 лютого у Вашингтоні "були оприлюднені результати технічної експертизи аудіозаписів розмов президента України Кучми з керівником своєї адміністрації і іншими посадовими особами", які "стосуються причетності президента і його підлеглих до зникнення (фактично до вбивства) журналіста Гонгадзе".

У заяві зазначається, що експертизу було проведено на прохання парламентської слідчої комісії фірмою "Бек Тек", яка "має бездоганну репутацію у світі і робила висновки у справі "Уотергейта" і інших резонансних справах".

Висновок, говориться у заяві, "зводиться до того, що записи розмов в кабінеті Кучми аутентичні". "Це означає, що вищі керівники країни безпосередньо причетні до кримінального злочину як його замовники і виконавці. Є всі підстави вважати достовірними також записи з організації замаху на народного депутата України Ельяшкевича, корупції, хабарництва, розкрадання фінансових ресурсів, фальсифікації президентських виборів і референдуму, посягання на права і свободи людей, про інші злочинні за своїм змістом діяння представників української державної влади", - зазначають автори заяви.

"Враховуючи протиправні дії високих посадових осіб української держави і несумісність їх з елементарними нормами демократії і прав людини, розраховуємо на адекватну реакцію з вашого боку. Вважаємо, зокрема, що керівникам держав, урядів і парламентів ваших країн потрібно дистанціюватися від президента Кучми, щоб контактами з людиною, яка має відповідати за свої дії в кримінальному порядку, не дискредитувати себе перед своїми співгромадянами, громадянами України, перед європейською і світовою спільнотою", - вважають лідери опозиції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...