Податковий наліт на "Обком"

Вівторок, 19 лютого 2002, 16:09
Не дивлячись на запевнення пана Миколи Азарова про те, що податківці не будуть перевіряти ЗМІ під час виборів, у вівторок 19 лютого, 10 податківців увірвалися до офісу Інтернет-видання "Обком". Першим про це повідомив maidan.org.ua, за даними якого співробітники податкової міліції пред'явили ордер на обшук, підписаний прокурором Печерського району Києва.

 
колишній головний редактор obkom.net
 
Як вдалося з'ясувати УП, обшук тривав більше 2-х годин. Податківці вилучили системні блоки і опечатали комп'ютери.

На момент, коли з'явилося повідомлення Майдана, колишній головний редактор видання Олексій Миронов випадково знаходився в офісі "Української правди", і із здивуванням дізнався про те, що відбувається в офісі його газети. Тут же подзвонив в офіс - телефон не відповідає. Подзвонив на мобільний своєму заступнику. "Та ти що! Правда? Оце так!", - з цих уривчастих фраз важко було зрозуміти, що саме відбувається, але абсолютно зрозуміло було, що це серйозно.

"У нас все добре з бухгалтерією, ми на обслуговуванні бухгалтерської фірми, з якою укладений договір на зберігання печатки, документації на бухгалтерські послуги. Річний звіт зданий вчасно, всі документи були у порядку", - говорить Миронов, який ще 14 лютого подав заяву про звільнення з "Обкому".

Між іншим, сам "Обком" зареєстрований у Держкомінформі як інформаційне агентство - ліцензія за номером 59. Рідкісне для Інтернет-ЗМІ рішення.

Олексій називає акцію податківців проти "Обкому" "зухвалим втручанням податкових органів". Головна причина, на його погляд - критичні статті, зокрема, про Азарова з приводу безпрецедентного процесу у справі Фельдмана, газета неодноразово критикувала саму можливість керівника ДПАУ очолювати партію. Остання краплина - стаття "Син Азарова - вбивство Ромашка - що спільного?".

Після цієї статті вперше співробітники газети "відчули" увагу органів. Про що Миронов поки що особливо не розповідає.

Приблизно тоді ж Миронову довелося змінити орендовану квартиру, а до цього він неодноразово помічав, що за ним стежать.

До речі, у Миронова "є суб'єктивні підстави" вважати, що його звільнення з видання у березні 2001 року з посади головного редактора ProUa було також безпосередньо пов'язане з рядом критичних публікацій про Азарова, які з'явилися саме напередодні його обрання на посаду голови партії регіонів.

Зі слів Миронова, "Обком" заснований приватними особами. Причетність Ржавського до фінансування його видання називає "чорним піаром його колег". Техніка для "Обкому" взята в оренду - всього 4 комп'ютера і 2 сервера.

P.S. Цікавий збіг – саме на момент, коли ми писали статтю, подзвонили з Печерської податкової інспекції. Нам повідомили координати та ім'я нашого нового інспектора.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування