Ющенко виправдовувався за дружину-американку. А у нього ще й пасіка в Криму

Вівторок, 19 лютого 2002, 21:01
У вівторок увечері, виступаючи в прямому ефірі Держтелерадіокомпанії "Крим", Віктор Ющенко був поставлений в умови, коли треба відповідати коротко на безліч питань, причому російською мовою. Вдавалося це не завжди.

На початку програми він постійно переходив на українську, але потім звик, і майже витримав випробування. Тим більше, що і ведучу, і телеглядачів, що телефонували до студії, цікавили передусім питання мови. Один з них так і спитав, чому Віктор Андрійович "півтора роки тому приїхав до Криму і наказав, щоб всі вивіски були написані українською мовою, і тепер село Перевальноє, називається Перевальне?".

У відповідь Ющенко спитав у телеглядача, хто йому сказав "таку нісенітницю" і пояснив популярно: "Я себе вважаю європейцем…У кожної людини є свобода вибору, якою мовою спілкуватися…В Криму і Україні давно треба ставити питання так: нам треба знати і українську мову, і російську мову… Взагалі, ми підходимо до цього питання дуже політизовано - жодна європейська сила так питання не поставить: "або-або".

З'ясувалося, що відносини Ющенка з Юлією Тимошенко залишилися абсолютно на колишньому рівні. Він зізнався, що "дуже цінує те, що вона зробила в уряді" і сподівається, що у майбутньому парламенті вони будуть співпрацювати.

Правда, "є нюанс" в питанні про те, чому зараз вони не в одному політичному таборі. "Я хотів би з усіма демократичними силами мати рівні відносини, але треба рахуватися з різними чинниками",- повідомив він.

Кажучи про те, хто фінансує блок "Наша Україна", Віктор Ющенко почав з того, що він "живе під мікроскопом" і тому, якби хтось з його фінансових симпатиків був із зіпсованою репутацією, це обов'язково стало б відомо і специфічним образом інтерпретовано.

"Фінансування блоку йде виключно з джерел наших партнерів по бізнесу, переважно це дрібний і середній бізнес, які підтримують наш блок,- заявив он. - Це бізнес молодий, приватний, некримінальний".

Телеглядачів хвилювало і те, чи дійсно дружина екс-прем'єра американка. Ющенко розказав про історію сім'ї Чумаченків, про те, як його тесть потрапив до Америки, про те, що похований він в Україні, і, звичайно, про те, що його дружина вже 12 років живе на батьківщині. Відразу після сімейної історії пройшов відеосюжет з Ющенком - "найбагатодітнішим батьком серед українських політиків" в оточенні домашніх, домашнього начиння і дрібної дворової живності.

Заключним акордом теми прозвучало зізнання лідера блоку "Наша Україна" про те, що в Криму у нього є своя пасіка. Правда, де вона знаходиться, незважаючи на наполегливі запитання ведучої, пасічник не розповів. Сказав тільки, що "бджолиний рій він піймав на пляжі".

Вранці в середу Ющенко продовжить розмову з виборцями про присадибне господарство вже "живцем", оскільки має намір відвідати Центральний ринок Сімферополя. Можливо, він йде на базар, щоб відпочити від політики. За його словами, "в Криму на 1 квадратному метрі набагато більше політиків, ніж в будь-якому іншому регіоні".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування