62 секунди, про які Кучма мріяв би забути

Середа, 20 лютого 2002, 10:53
Продовжує реалізовуватися сценарій опозиції із перетворення Кучми на президента-вигнанця, який не зможе виїхати до Європи чи Америки без перспективи бути затриманим прямо в аеропорту. У середу народний депутат Олександр Єльяшкевич повідомив про намір подати судовий позов проти Кучми як замовника замаху на його життя.

Тепер, від 16 лютого, для цього є речовий доказ, автентичність якого підтверджена експертом Брюсом Кенігом. Це запис розмови Кучми з "Невідомим" тривалістю 62 секунди від 7 липня 2000 року, де "гарант" пропонує "й++++ть" Єльяшкевича "так, шо он больше не поднимется". За кілька місяців до цього на депутата вже було скоєно напад, в результаті якого він отримав струс мозку. І, як ккаже Єльяшкевич, посилаючись на лікарів, людина, яка побила його, переслідувала мету вбивства.

За словами Єльяшкевича на прес-конференції у середу, позов буде подано за межами України – на території США або однієї з держав Західної Європи. За словами депутата, юристи ще опрацьовують це питання і тому не відомий конкретний день, коли у західному суді з'явиться заява Єльяшкевича. Країна, у якій буде подано позов, також тримається у секреті – щоб депутат міг безперешкодно до неї виїхати і здійснити необхідні процедури.

Єльяшкевич також обіцяє тільки на судовому процесі назвати людину, яка почула від Кучми ідею "й++++ти" його як слід. Депутат також не відповів на питання, чи пропонував він цьому співрозмовнику "гаранта" виступити на суді в якості свідка. Причина мовчанки – побоювання за життя цієї людини.

Поки ж суд не почався, Єльяшкевич просто пропонує журналістом не вітатися з Кучмою і не вставати при його появі. Ще депутат разом із головою тимчасової комісії з розслідування справи Гонгадзе Олександром Жиром наголошують на необхідності розгляду парламентом специфічних наказів Кучми. Однак у реальність цього не вірять.

Лабораторний звіт компанії ВЕК ТЕК, поширений у середу на прес-конференції Олександра Жира та Олександра Єльяшкевича.


ВЕК ТЕК
12115, Сангстерс Корт, Кліфтон, Вірджинія

Лабораторний звіт

16 лютого 2002 р.

Для Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування кримінальної справи по зникненню журналіста Гонгадзе та інших справ

Предмет: аналіз автентичності файлу формату Toshiba DMR-SX1

Лабораторний номер: 0108300

Зразок отриманий: 23 січня 2002 р.

Q6 - одна пластикова чорна SmartMedia карта 16 Мбайт

Цей звіт доповнює Лабораторний звіт ВЕК ТЕК від 8 лютого 2002 року, який має розглядатися як такий, що містить повне обгрунтування даних висновків.

Цей Лабораторний звіт є істинним та точним документом, що містить результати дослідження автентичності та висновки ВЕК ТЕК, Кліфтон, Вірджинія, Сполучені Штати Америки

Датовано 16 дня лютого 2002 р. Підпис (Брюс Е. Кеніг)

Підписано і підтверджено у моїй присутності 16 лютого 2002 року

Підпис
Нотаріус штату Вірджинія
Адреса: 5736 Піквік роуд, Сентревілль, Вірджинія.
Ліцензія дійсна до 31.07.2005

Результати дослідження

Зразок Q6 - файл з даними з назвою DMR0001.DMR пройшов низку дослідницьких процедур, включаючи критичне прослуховування, аналіз вузькополосного спектру, спектографічний аналіз, аналіз форм звукового сигналу з високим розрізненням та аналіз за допомогою спеціального програмного забезпечення. Ці досліди показали, що з 0:20:40 до 0:21:42 (формат година:хвилини:секунди від початку файла) відсутні чутні або електронні сліди видалення, додатків або змін.

Висновок:

1. Зразок записів Q6 є або оригіналом, або клоном записів, у вказаному відрізку. DMR немає слідів змін або редагування аудіоінформації. Потік мовлення у вказаному уривку свідчить про те, що ані словосполучення, ані речення не складалися за допомогою окремих фонем, слів або обривків фраз.

Якби, про що мова піде нижче, хтось намагався здійснити цифровий монтаж даних так, що його наслідки неможливо було б визначити на слух, потік мовлення набув би штучного характеру, який відбив би відмінне походження звуків. Записана інформація у вказаному відрізку, а також в файлах, перерахованих в Лабораторному звіті від 8 лютого 2002 року, загалом відповідають середовищу, в якому відбувався запис, мікрофону та записуючій системі.

2. Якби які-небудь дані у вказаному відрізку записів Q6 були змінені або видалені таким чином, що тепер це неможливо встановити науковим шляхом, то для цього потрібно було б забезпечити дотримання наступних умов:

А. Доступ до всіх існуючих оригіналів і прямих копій зразків запису Q6 в їх рідному .DMR форматі, адже в разі відсутності всіх цифрових копій навіть поверхневе дослідження будь-якої немонтованої копії "на слух" ясно вкаже на смислові зміни в монтованій версії.

B. Доступ до програмного забезпечення, яке дозволяє програвати записи в їхньому рідному форматі.

C. Доступ та установка програмного забезпечення, яке дозволяє здійснювати монтаж цифрових даних в їхньому рідному форматі.

D. Маніпуляція цифровими даними однією особою або групою осіб, що володіють величезними знаннями про запатентовані властивості формату .DMR. Ці знання включають: інформацію про файл, блоки та структуру його заголовка, розташування та ідентифікацію даних всередині файла, а також про ефекти, які можуть виникнути в кінцевому записі після монтажу даних під час програвання.

E. Доступ до іншої аудіоінформації, записаної в приміщенні з ідентичною акустикою, фоновими звуками, співрозмовниками, шумом і т.д.

3. Однак, засновуючись на вказаному вище аналізі та інформації, вміщеній в Лабораторному звіті від 8 лютого, компанія "BEK TEK" вважає, що вказаний відрізок зразка Q6 є цілісним і не зазнавав змін. Які-небудь цифрові маніпуляції із записом надто малоймовірні, але навіть якщо вони мали місце, самий вірогідний сценарій їхнього застосування - видалення даних, а не додання змісту або його монтаж.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News