Нальоту на Обком.net не було. Податківці просто "помилилися"

Середа, 20 лютого 2002, 11:55
Скандальний наліт на інтернет-видання Обком.net стався через помилку. "Податкова міліція Державної податкової адміністрації заявляє, що обшук в офісі українського інтернет-видання Obkom.net був проведений випадково", йдеться у повідомленні агентства Інтерфакс-Україна, якому вдалося отримати коментар з цього приводу у прес-радника податкової міліції ДПАУ Олексія Вознюка.

За його словами, у ряді комерційних банків у вівторок проводилися "процесуальні і санкціоновані дії, направлені на припинення діяльності конвертаційних центрів". "Можливо, що в одному приміщенні з банком знаходилося й інтернет-видання Obkom.net", - відзначив співрозмовник агентства.

Тобто можна собі уявити ситуацію, коли податкова міліція вривається до офісу, пред'являє ордер на обшук від районного прокурора і питає - "ви - такі-то, такі-то?" Тобто, банк такий-то? А їм відповідають - ні, ми інтернет-видання. Обком називається.

А податківці їм просто не повірили і продовжували "помилково" протягом двох годин проводити обшук. І "випадково" вилучили вінчестери з комп'ютерів. І знову ж, через помилку, відвезли співробітників сайту до районного відділення податкової служби? Напевно, щоб Обком, не дай бог, не розповсюджував в Інтернеті методик тіньового відмивання грошей і боротьби з політичними опонентами режиму за допомогою податкової служби.

Звичайно ж, податківцям довелося виправдовуватися - як пояснити "маски-шоу" проти маленького інтернет-сайту. Або податковій службі більше грошей платників податків нема куди подіти? Хоча, можливо, вони розраховували відкопати в Обкомі два-три відмитих мільйона…

Тому що далі Вознюк розповів, що співробітники податкової міліції не ставили задачу перевіряти це видання, як і інші ЗМІ. Зате завдяки цій акції на рахунках фірм з ознаками фіктивності заблоковано понад 1 млн. грн., які прямували до тіньового сектору економіки.

Шкандаль!

P.S. Сайт Обком.net з 19 числа не оновлюється

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...