Виборчком Криму загрожує страйком

Середа, 20 лютого 2002, 12:56
У середу, виступаючи на засіданні сесії Верховної Ради Криму, голова Виборчкому Криму Іван Поляков заявив, що сьогодні відбудеться засідання Виборчкому, на якому може бути прийняте рішення про припинення діяльності комісії.

В інтерв'ю журналістам Поляков заявив: "Якщо у найближчому майбутньому не буде фінансування, то Виборчком поставить питання про припинення своєї діяльності. А це означає, що окружкоми залишаться без керівництва, без бюлетенів, і я думаю, підуть нашим шляхом".

Причина скандалу криється у тому, що досі Виборчком не отримав жодної гривні з необхідних 11,5 мільйонів на організацію і проведення виборів народних депутатів в ВР АРК. Голова ВРК Леонід Грач схильний звинуватити у тому, що трапилося Кримський уряд, який не виконав постанови ВР і не почав фінансування.

Як повідомив сьогодні журналістам міністр економіки Криму Арсен Яценюк, "Немає бюджету - немає фінансування передвиборчої кампанії". Він пояснив, що до прийняття кримського бюджету 2002, уряд згідно закону не має права фінансувати будь-які заходи, в тому числі і вибори. У той же час Яценюк зазначив, що уряд постійно наполягає на терміновому прийнятті кримського бюджету, а парламент автономії постійно відкладає це питання.

Прийняття бюджету Криму 2002 планується на березень 2002.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування