Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Як опозиційна партія, "Яблуко" підтримає Ющенка чи Медведчука

Середа, 20 лютого 2002, 13:11
У разі подолання 4-відсоткового бар'єру партія "Яблуко", як "справді опозиційна сила", своїми політичними союзниками у майбутньому парламенті бачить партії, що входять до блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", та Соціалістичну партію України, очолювану Олександром Морозом.

Про це заявив керівник центрального штабу партії "Яблуко", кандидат у народні депутати Сергій Одарич на прес-конференції у Чернівцях, яка відбулася у вівторок.

Пояснюючи журналістам таку позицію партії, Одарич зазначив, що "питання полягає не лише у ставленні до курсу Президента, питання у нормальних робочих взаємовідносинах". Він додав, що хоча "Яблуку" "не завжди зрозуміла політична непослідовність Ющенка, але в економічних питаннях "у нас розбіжностей немає". За його словами, за "Нашою Україною" стоять "реальні" політичні сили, які забезпечать "Нашій Україні" у парламенті "самостійні дії".

Щодо СПУ Одарич підкреслив, що хоча до партії у нього є "багато застережень", але її лідер Мороз є "одним із найпорядніших і найпослідовніших політиків України". "Йому потрібно терміново оновлювати і омолоджувати команду, і тоді це буде справді нова ліва сила в Україні", - заявив він.

Керівник центрального штабу "Яблука" також додав, що не зарахував до союзників своєї партії Блок Юлії Тимошенко лише через те, що "у цього блоку практично немає шансів подолати 4-відсотковий бар'єр". Що ж до СДПУ(О), то, на думку Одарича, співпраця з цією партією "можлива лише на певних етапах".

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів, кого "Яблуко" швидше за все підтримає на майбутніх президентських виборах - Віктора Ющенка чи Віктора Медведчука, Одарич відповів, що "найреальніше Віктора Ющенка".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування