Потебенько у Трускавці з'ясовує, хто кидав у Симоненка яйця

Середа, 20 лютого 2002, 13:29
Генеральний прокурор України Михайло Потебенько перебуває сьогодні у Трускавці. Про це повідомив перший секретар Львівського обласного комітету Комуністичної партії України Олександр Голуб.

Відповідаючи на запитання, чи пов'язана ця поїзда генпрокурора з інцидентом, коли 12 лютого під час зустрічі з виборцями міста лідера КПУ Симоненка закидали яйцями та помідорами, Голуб відповів: "Звичайно, розмова у нього з правоохоронними органами щодо цього інциденту була, він хотів подивитися плівки: принаймні, як це відбувалося, що відбувалося в Трускавці під час виступу Симоненка. Але я не думаю, що це основна мета поїздки".

Голуб не поінформований про мету поїздки Потебенька до Трускавця, але впевнений, що якщо б саме події навколо лідера КПУ були єдиною метою приїзду генпрокурора, то його як першого секретаря Львівського обкому поінформували б про це у центральному штабі партії.

Голуб також висловив сумнів, що ця поїздка Потебенька може бути пов'язана з передвиборчою кампанією: "навряд чи, оскільки обласний штаб партії про це не попереджений", зазначив Голуб. Як відомо, Потебенько балотується у народні депутати 20-м номером списку КПУ.

Щодо інциденту 12 лютого Голуб повідомив, що кандидат у народні депутати від КПУ Євген Виноградов, який також постраждав під час цих подій, наступного ж дня після інциденту написав заяву до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальну справу.

"Нам стало відомо, що за цими подіями стояли окремі керівники області і міста, один з кандидатів, який іде на голову міста Трускавець, і один з лікарів", - зазначив Голуб. За його даними, ці люди "профінансували акцію, звезли людей з різних міст, зокрема з Дрогобича, з Борислава на цю акцію". Він оцінює події у Трускавці як "чітко сплановану провокацію".

"Я думаю, що замовники і ті, хто брав участь у порушенні громадського спокою, повинні понести відповідальність, щоб якимось чином влада на це прореагувала", - заявив перший секретар львівського обкому КПУ.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування