ЛИТВИН НЕ ХОЧЕ БУТИ ПРЕЗИДЕНТОМ. ЗАМІСТЬ СЕБЕ ВИХОВАЄ МОЛОДОГО І ПЕРСПЕКТИВНОГО

Середа, 20 лютого 2002, 14:15
Глава адміністрації президента України, лідер виборчого блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин заявляє, що не має наміру боротися за посаду президента України.

"У мене немає формули лідера держави, тому що я не маю наміру бути лідером", - підкреслив Литвин в інтерв'ю журналістам у Тернополі, відповідаючи на питання про те, чи збирається він балотуватися на посаду глави держави і чи має він формулу, яким повинен бути президент.

"Якщо Литвина розбудити вночі і спитати, чи хоче він бути президентом, він скаже "ні", тому що він себе дуже добре контролює", - так, зі слів Литвина, про нього розказують люди.

Литвин повідомив, що до 1994 року він вивчав політичне життя "в бібліотеках і архівах" і склав власну думку, якими якостями повинен володіти лідер країни.

Після 1994 року, з його слів, він зміг перевірити свою думку на практиці і "виробив набір критеріїв, яким повинен відповідати глава держави". "Я не претендую", - додав він.

Литвин підкреслив, що країні необхідно "думати про перспективу виховання наступного покоління" молодих політиків, які повинні "прийти на зміну з шинелі Гоголя".

Литвин підкреслив, що вважає однією з головних своїх задач "сприяти пошуку таких людей і підтримувати їх активну участь в бізнесі і політиці".

Чергові президентські вибори в Україні відбудуться у 2004 році.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування