Верховний суд визнав, що Рябець не правий

Середа, 20 лютого 2002, 16:43
Верховний суд України зобов'язав Центральну виборчу комісію розглянути скаргу партії "Яблуко" з приводу порушення виборчого законодавства блоком "За єдину Україну!" до 26 лютого.

У середу Верховний суд частково задовольнив скаргу партії "Яблуко", визнавши "неправомірною бездіяльність" ЦВК, яка не розглянула у відведений законом час скаргу партії, яка вважає, що блок "За єдину Україну!" порушив правила ведення агітаційної кампанії.

У той же час суд відмовив у задоволенні другого пункту заяви партії "Яблуко", в якому містилося прохання зобов'язати ЦВК розробити порядок використання ЗМІ при веденні передвиборної агітації.

Обгрунтовуючи рішення, суддя судової палати з цивільних справ Верховного суду Олександр Терлецький повідомив, що 11 лютого до ЦВК надійшла скарга лідера партії "Яблуко" Михайла Бродського на дії лідерів блоку "За єдину Україну!". Не отримавши відповіді, Бродський вже 14 лютого подав скаргу на бездіяльність ЦВК у Верховний суд України.

Суддя зазначив, що, згідно закону про вибори, скарга повинна бути розглянута протягом п'яти днів. Разом з тим, підкреслив він, до сьогоднішнього дня ЦВК так і не розглянув цю скаргу. У той же час член Центрвиборчкому Віктор Алсуфьєв повідомив, що за цією скаргою була надана проміжна відповідь про те, що матеріали направлені для вивчення до правоохоронних органів.

Представник партії "Яблуко" Володимир Гуцу-Біденко в інтерв'ю журналістам заявив, що лідери блоку "За єдину Україну!" - глава адміністрації президента Володимир Литвин, прем'єр-міністр Анатолій Кінах і міністр транспорту Валерій Пустовойтенко на момент презентації блоку не були у відпустці, тобто виконували свої обов'язки як держслужбовці. Однак закон про вибори забороняє вести агітацію за ту чи іншу партію держслужбовцям. У зв'язку з цим партія "Яблуко" і подала скаргу до ЦВК.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування