"Райдуги" у передвиборчому списку не буде

Середа, 20 лютого 2002, 16:44
Центрвиборчком України у середу відмінив своє рішення про реєстрацію партійного списку блоку "Райдуга" на підставі рішення Печерського місцевого суду Києва від 15 лютого.

Як повідомив секретар ЦВК Ярослав Давидович, суд визнав неправомірним і недійсним рішення екологічної партії "Захист", Всеукраїнської партії миру та єдності, Партії пенсіонерів України про створення блоку "Райдуга" і Зелені екологи", а також про подальше перейменування його у блок "Райдуга". Суд також визнав недійсним і рішення про висунення кандидатів від цього блоку у багатомандатному загальнодержавному округу.

Разом з тим представник блоку у ЦВК Олексій Гордієнко заявив, що блок подав касаційну скаргу до Верховного суду України 18 лютого, який прийняв скаргу до розгляду і це припиняє рішення Печерського суду. Тому, відзначив Гордієнко, ЦВК не мав права ухвалювати рішення на основі вердикту Печерського суду.

Однак голова ЦВК Михайло Рябець заявив, згідно рішення Печерського суду воно підлягає негайному виконанню і не підлягає оскарженню.

Таким чином, на сьогоднішній день у багатомандатному окрузі зареєстровані партійні списки 33 партій і блоків.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування